elmalı kurabiye tarifi
Malzemeler: İç harcı için:
3 Adet elma
8 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı tarçın
1 Çay bardağı kuş üzümü
1 Çay bardağı kırılmış ceviz içi
Hamuru için:
1 Çay bardağı yoğurt
125 Gr margarin (yarım paket)
1 Çay bardağı ayçiçek yağı
1 Yumurta sarısı
1 Paket kabartma tozu Aldığı kadar un
Tarifi: İç harcı hazırlamak için elmaları minik kareler halinde doğrayın veya rendeleyin. Elmaları, şekeri ve kuş üzümlerini tencereye alın ve elmalar suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar soteleyin. Ceviz ve tarçını da ekleyip birkaç dakika daha soteleyin ve ocaktan alın. İç harçtan bir miktar üzerine kullanmak için ayırın. Hamuru hazırlamak için bütün malzemeleri karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurdan küçük bir parça alıp elinizle poğaça gibi açın. İç harcını koyun ve kapatın (şekli başlık resminde görebilirsiniz). 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında ponçikler hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarttığınız ponçiklerin üzerine ayırdığınız harçları istediğiniz miktarda paylaştırın. Ilındıktan sonra Pudra şekeri+tarçın karışımı ile süsleyerek servis yapın.
Aynı gün içinde tüketmeniz tavsiye olur. - Abone olmak için Tıklayınız