Malzemeler:
- 200 gr tel kadayıf
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- toz antepfıstığı
Muhallebisi için:
- 4 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 5 yemek kaşığı pirinç unu
- Servis için kup başına 1 top Limon, Karadut, Vanilyalı dondurma
Yapılışı:
- Kadayıfı dondurucuya alıp sertleşmesini sağlayın ve elinizle kırın. İsterseniz keskin bir bıçak yardımıyla da doğrayabilirsiniz.
- Tereyağını teflon bir tencereye alın. Üzerine kırık kadayıfları ilave edip orta ateşte renk alıncaya kadar kavurun, antepfıstığını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Tüm muhallebi malzemesini tencereye alın. Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Kenara aldığınız kadayıfların yarısını kuplara paylaştırın ve üzerine pişirdiğiniz muhallebiyi eşit şekilde paylaştırın.
- Kalan kadayıfları eşit şekilde muhallebilerin üzerine serpiştirin. Tatlıyı oda sıcaklığına gelinceye kadar tezgahta oda sıcaklığına geldikten sonra 2 saat kadar buzdolabından dinlendirin.
- Dondurma ile servis yapın.
Abone olmak için Tıklayınız