Refika Birgül'ün bu özel tarifini workshopta kendisinin tarifi ile birlikte yaptık. Ben çok etkilendim. Çok hoş ve değişik bir lezzet. Görüntüde çok şık oluyor. Bence deneyin. :)
Malzemeler (2-4 kişilik için):
1 adet hazır yufka
100 gr tulum peyniri
10 tane iç ceviz
5-6 adet kuru kayısı
1 adet salatalık (çengelköy)
Bal
Organik soya sosu
Hazırlanışı:
• Salatalık ve kuru kayısıları jülyen doğrayın. Cevizleri iri olacak şekilde kırın veya doğrayın.
• Yufkayı tezgaha açıp yuvarlak kısımlarını keserek büyük bir kare yufka elde edin. Ortadan ikiye bölün.
• Sırasıyla peynir, salatalık, kayısı ve cevizin yarısını kenarlara 2 cm boşluk kalacak şekilde koyun ve üzerine kaşıkla ince şekilde bal gezdirin. Kenarlarını kıvırmadan sıkı bir şekilde yufka sonuna kadar sarın. Uç kısımlarında boş kalan yufkayı bıçakla kesin. Geriye kalanı 4 ya da 5 eşit parçalara keskin ve tırtıksız bıçakla düz şekilde kesin. Servis tabağına koyup üzerine bal gezdirin. Ve arzuya göre soya sosu ile birlikte servis edin.
Malzemeleri değiştirerek ton balığı, kaju, kavun ve kişniş ile farklı bir suşi de yapılabilir. :)
Afiyet olsun. :)