Es selamü aleyküm Dostlar ...
Hayirli nurlu cumalar hepimize yine dar vakite sigdirdigim bir zaman diliminde yaziyorum sizlere:(
insan kollarina en fazla kac karpuz sigdirabilir dostlar ??
Bu düsünce ile oturup bu düsünce ile kalkiyorum ben :(
yaptigim planlar pek ise yaramiyor dostlar yaslandim artik ben performans kaybediyorum
ne etsem bazi seyler eksik kaliyor yetemiyorum yetiremiyorum
diyorum Allah kerim bakalim kac karpuzu yere birakacagim .
Tamam sustum ..
TARiFi BANA AiT olan bir tarif ile devam ediyorum söze dostlar .
Balik yemenin en güzel hali diyecegim bu tarifime .
Özellikle cocuklar icin harika bir lezzet oldu .hatta laf aramizda kizim bu tarifimi asla paylasmamam gerektigini arkadaslari gelince tek onun annesinin yapmasini istedigini söyledi
yani anlayacaginiz cocuklar cok sevecek siddet ile tavsiye ediyorum .
kullanacagimiz balik önceden pisirilmis olmali konserve balik olsun derseniz su icersinde olanlardan olabilir ,
özenirim saglikli olsun ne baligi yedigimi bileyim diyorsaniz ki ben bunu tercih ediyorum .
büyük beyaz etli baliklarin filetlerinden (kilciksiz olmali ) tavaya koyup cok kisa bir süre cok az su ile haslayin sakin olaki cok su icersinde degil! buhari ile pismis gibi olmali
kolaya kacmadan lezzet patlamasi omega patlamasi yasayalimmi istiyorum derseniz
hamsi diyelimmi ;) onu pisirmenizede gerek yok yalnizca kilcigindan arindirilmis olsun kafi
Malzeme
500 gr balik
1 cok iri patates
3 tane taze sogan
1 tane orta boy kuru sogan
1 orta boy havuc biraz iri olsun
1 iri dis sarimsak
3 yumurta
1 su bardagi galeta unu
1 yemek kasigi hardal
1 tutam maydanoz
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi toz kirmizi biber
tuz
kaplamak icin ayriyeten galeta unu
kizartmak icin siviyag
baligimizi didikleyelim
sebzeleri mutfak robotuna iri olarak dograyalim .yukarida malzemeye yazmadim bulabilirseniz sayet
bir tane sap kereviz cok lezzet katiyor harca
önce sebzelerimizi mutfak robotunda dograyalim cok sulu olmamasina özen gösterin
daha sonra didikledigimiz baligimizida robottan gecirelim her ikisini bir karistirma kabina koyalim
üzerine yumurtalari kiralim daha sonra diger malzemeleri ilave edip iyice yoguralim
15 dakika dinlendirelim tatlar bir birine sinsin galeta tüm siviyi icine ceksin
avucunuz dolusu harctan alip, elimizle köfteler hazirlayalim.
sirca parmak kalinliginda olmali köftelerimiz ne cok ince ne cok kalin
genisligi ise avcunuzdan hafif kücük olsun kafi hepsini bu sekil hazirlayalim
daha sonra galeta ununa bulayalim, bir tepsiye dizelim. üst üste koymayalim
10 dakika da bu haliyle dinlendirelim dis yüzeyi sertlessin ki dagilmasin köfteler
korkmayin dagilmiyorlarda ;)
yapismaz tavaya siviyag koyup isitalim orta isida olsun
baliklarimizin icinin pismesi gerek. yaklasik her bir tarafi üc dört dakika ya sürüyor ya sürmüyor
sonra diger tarafini cevirip o taraflarida kizarinca, mutfak kagidi serilmis tabaga alalim
yaglari süzülsün dah sonra servis tabagina alalim hepsini bu sekilde kizartip tamamlayalim
yaninda salata ile ister ekmek arasi isterseniz makarna.. cocuklar mutlaka ketcap yada mayonez isteyecekler emin olun. hadi oldu olacak patates kizartmasida yapin onlara ;)
afiyet olsun dostlar daim dualara talibim coooook cok ama
Muhabbetle