Gene aylar öncesinin tarifi bu kurabiyeler, lezzeti şahane papatyaya misafirliğe gittiğimde tatmıştım ilk, kaç tane yediğimi hatırlamıyorum bile,tarifini alıp ilk misafir soframda uygulamıştım o kadar çok beğenildi ki.
Sokakta satılan çatallar var ya tadı aynı onlara benziyor diyebilirim, bu güzel tarifi muhakkak deneyin çayınızın yanına eşlik etsin.
Malzemeler
- 1 paket yumuşak margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı çörek otu
- 3 silme yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tane yumurta
- 4 su bardağı un
Yapılışı
- yoğurma kabına kuru malzemeleri alın ve karıştırın.
- Kalan malzemeleri de ilave edip yoğurun.
- Hamuru tezgah üzerine alıp bir cm kalınlığında merdane yardımıyla açın ve istediğiniz şekiller de kesin.
- Tepsiye aldığınız hamuru önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri hafif renk değiştirene dek pişirin.