Malzemeler:
*6 su bardağı un
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 küçük paket toz maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım su bardağı toz şeker
İçine sürmek için:
*Becel Tereyağı Keyfi (Yeteri kadar)
*Zeytin ezmesi
Üzerine sürmek için:
*1 yumurta sarısı (ben iki yumurta sarısı kullandım)
*2 çorba sıvı yağ
*Susam ,çörek otu
Yapılışı:
1)Hamur malzemeleri ile yumuşak,ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.(mayalı hamurlar yoğurdukça güzel oluyor)
2)Hamuru ılık ortamda ,mayalanması için 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
3)Dinlenen hamurdan bezeler kopartıyoruz.Düz bir zeminde elimizle bastırarak açıyoruz.
4)İçine biraz yağ sürüyoruz.Yağdan sonra da zeytin ezmesini sürüyoruz.
5)Rulo yaparak iki ucundan tutup ters yönde çevirerek buruyoruz.Simit şeklini vererek Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
6)Ilık ortamda yarım saat kadar bekleterek tepsi mayasının gelmesi için bekletiyoruz.
7)Yumurta sarısı ile sıvı yağı çırpıp açmaların üzerine sürüyoruz.
8)Susam ya da çörek otu serperek ,önceden ısıttığımız 180 derecedeki fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)