Herkese merhabalar.
Bugün sizlere Ramazan'dan önce Eks mutfak'ta katıldığım çok keyifli bir etkinlikten bahsedeceğim.Tabi yanında da nefis bir profiterol tarifim var.
Bir birinden leziz yemekler hazırlarken bir taraftan da kenwood'un yeni,bıcır bıcır,rengarenk ürünlerini tanıma fırsatı bulduk.Hepsine bayıldım,renkleri o kadar cezbediciydi ki beğenmemek mümkün değildi zaten.
Kenwood'un mutfak aletlerinin kalitesinin üzerine şıklık da eklenince çok daha cazip hale gelmişler.Ben çok beğendim doğrusu.
Etkinlikte gruplar halinde herkes bir çeşit yemek yaptı ve hep birlikte bir Ramazan menüsü hazırladık.Gerçi bana Ramazan'a çok uygun bir menü gibi gelmedi ama yine de her şey nefisti :) Biz ,ortağım papatya ile profiterolün iç kremasını ve sosunu hazırladık.Renkli çikolatalar kullanarak üç renkli profiteroller yaptık.Lezzeti zaten malum ama görsel olarak da çok güzel oldular.
Menüdeki diğer yemeklerin şimdilik sadece fotoğraflarını yayına ekledim,tariflerini de en kısa zaman da eklemeye çalışacağım.Onları da denemenizi isterim,özellikle iki üç tanesini mutlaka deneyin diye de not düşeceğim,çünkü çok lezizlerdi :)
Profiterolün tarifi de aşağıda, denemek isteyenlere tavsiyemdir hem mideye hem göze kategorisine çok uygun bir tarif.
Acılı ezme...
Çikolatalı kek topları...
Cup cheesecake...
Ayran (salatalık suyu ile)...
Şeftali mousse...
Ev yapımı taze erişte (Ceviz ve ekşi peynir ile)
RENKLİ PROFİTEROLLER
Bugün sizlere Ramazan'dan önce Eks mutfak'ta katıldığım çok keyifli bir etkinlikten bahsedeceğim.Tabi yanında da nefis bir profiterol tarifim var.
Bir birinden leziz yemekler hazırlarken bir taraftan da kenwood'un yeni,bıcır bıcır,rengarenk ürünlerini tanıma fırsatı bulduk.Hepsine bayıldım,renkleri o kadar cezbediciydi ki beğenmemek mümkün değildi zaten.
Kenwood'un mutfak aletlerinin kalitesinin üzerine şıklık da eklenince çok daha cazip hale gelmişler.Ben çok beğendim doğrusu.
Etkinlikte gruplar halinde herkes bir çeşit yemek yaptı ve hep birlikte bir Ramazan menüsü hazırladık.Gerçi bana Ramazan'a çok uygun bir menü gibi gelmedi ama yine de her şey nefisti :) Biz ,ortağım papatya ile profiterolün iç kremasını ve sosunu hazırladık.Renkli çikolatalar kullanarak üç renkli profiteroller yaptık.Lezzeti zaten malum ama görsel olarak da çok güzel oldular.
Menüdeki diğer yemeklerin şimdilik sadece fotoğraflarını yayına ekledim,tariflerini de en kısa zaman da eklemeye çalışacağım.Onları da denemenizi isterim,özellikle iki üç tanesini mutlaka deneyin diye de not düşeceğim,çünkü çok lezizlerdi :)
Profiterolün tarifi de aşağıda, denemek isteyenlere tavsiyemdir hem mideye hem göze kategorisine çok uygun bir tarif.
Acılı ezme...
Çikolatalı kek topları...
Cup cheesecake...
Ayran (salatalık suyu ile)...
Şeftali mousse...
Ev yapımı taze erişte (Ceviz ve ekşi peynir ile)
RENKLİ PROFİTEROLLER
6–8 kişilik
Malzemeler
Hamuru için
100 gr su
50 gr tereyağı
70 gr un
2 adet yumurta
1 gr tuz
5 gr vanillin
İç kreması için
250 ml süt
60 gr toz şeker
35 gr un
25 gr tereyağı
5 gr vanillin
2 adet yumurta sarısı
Sosu için
150 gr krema
100 gr bitter çikolata/fildişi çikolata/portakallı çikolata
Yapılışı
Hamuru
Bir tencerenin içerisinde su, tereyağı ve tuzu ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca unu ilave edin ve tahta bir kaşık yardımı ile 1 dakika kadar pişirin. Ocaktan alın ve 5 dakika soğumaya bırakın. Hafif ılık hamurunuzun üzerine yumurtaları kırın ve kenwood chef karıştırma kasesinde hamur hancası ya da normal bir mikser yardımı ile hamurunuzu koyu mayonez bir kıvam alana kadar yaklaşık 3–4 dakika çırpın. Hamurunuzu bir sıkma torbasına koyun ve yağlı kağıt serili bir tepsiye küçük yuvarlaklar halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. 15 dakika sonra fırınınızın ısısını 150 dereceye getirin ve 20 dakika daha pişirin. Fırından çıkardığınız profiterole toplarının içerisine hazırladığınız kremayı yine bir sıkma torbası yardımı ile sıkın ve servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız ve soğuttuğunuz sosu dökün.
İç kreması için
Sütün 3/2 sini, vanilin ve toz şekeri bir tencerenin içine koyun ve ocakta kaynama noktasına getirin. Başka bir kabın içerisinde yumurta sarılarını, ayırdığınız sütü ve unu chef karıştırma kasesinde çırpıcı aparat yada normal bir mikserle ile karıştırın. Isıttığınız sütün bir kısmını yumurtalı karışıma dökün ve chef çırpıcı aparat yada normal bir mikserle ile karıştırarak iki karışımı birbirine yedirin. Tüm karışımı tencereye boşaltın ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyin ve karıştırın. Tereyağı eridikten sonra soğumaya bırakın. Soğuyan kremanızı profiterol içerisine bir sıkma torbası yardımı ile sıkın.
Sosu için
Kremayı bir tencerenin içerisine koyun ve ocakta ısıtın. Çikolatayı chef doğrayıcı aparat ya da bir bıçak yardımı ile doğrayın ve bir kabın içerisine koyun. Isıttığınız kremayı çikolatanın üzerine dökün ve karıştırın. Sosunuzu arada karıştırarak soğutun. Soğuyan sosunuzu profiterolün üzerine dökün.
Afiyet olsun...
Afiyet olsun...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi