MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı tereyağı
1 adet kuru soÄŸan
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı kuru frenk üzümü
Yarım su bardağı kuru kayısı
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı tereyağı
1 adet kuru soÄŸan
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ceviz içi
2 çorba kaşığı kuru frenk üzümü
Yarım su bardağı kuru kayısı
1 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
HAZIRLANIÅžI
Pirinci suyu şeffaf kalana kadar yıkayın. Tencerede küp doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Baharatları, doğranmış kayısıyı ve üzümü ekleyip soteleyin. Ayrı bir tencereye yıkanmış pirinci ve üzerini 1 parmak geçecek kadar suyu koyun. Kaynadıktan hemen sonra çok kısık ateşte pişirin. Meyveli karışımı, pirinçle birleştirin ve servis yaparken ceviz serpin.
Kaynak: Haber7
Abone olmak için Tıklayınız

