Es selamü aleyküm hayirli cumalar dostlar .
direk tarif geliyor size sasirmayin öyle olurmu ..
Benmi ? niyemi ? yalnizca kendini birsey sananlarin icratini bekliyorum ben .
Bazi durumlarda kelime oyunlari ile birseyler yapilir bir yerlere gelinir degilmi ?
ama yapilan karsi tarafin mesela benim
isin ucu degerlerime dokunursa??
mesela sahisiyetime ? kisiligime ,aileme,cevreme,sevdiklerime ,
senelerimi verdigim emeklerime. yani kelime oyunlari ile yikilmasina müsade etmeyecegim
muthabimin icratini beklemedeyim ben
postacinin yolunu gözler oldum biline
evet
BEKLIYORUM !
benceli izmir köfte tarifini birakayim istedim .seneler öncesi bir reklam brosüründe okuyup senelerdir ayni sekli ile yaparim. hic sasmaz rabbimin izni ile .malzeme miktarlari senelerdir artik bende göz karari
ama bu sefer sizler icin tarttim ölctüm bu miktar 6 kisilik
malzeme
köftesi icin
500 gr orta yagli kiyma
1 iri kuru sogan
1 yumurta
3 dilim bayat ekmek ici
yarim bag maydanoz
tuz karabiber
ayrica
4 büyük patates
3 tane yesil biber
4 orta boy domates
yarim yemek kasigi salca
kizartmak icin
1 cay bardagi siviyag
1 yemek kasigi tereyag
üzerine süslemek icin ayrica maydanoz
ilk etapda köftelerimizi hazirlayacagiz dostlar
yogurma kabimiza kiymayi,rendeledigimiz kurusogani ,islatip avcumuzda sIktIgimiz ekmek iclerini
koyalim. üzerine yumurtayi kiralim. tuz karabiber serpistirelim .maydonozu dograyalim ben kurutulmus maydanoz kullaniyorum köftede. cok iri parcalar halinde agiza gelmesini hos gelmiyor bana .
varsa evinizde sizinde kuru kullanmanizi tavsiye ederim .
köftemizi güzelce yoguralim .ayni ebat da köfteleri seviyorum :)
hem ayni zamanda pisiyor hem görsel daha hos oluyor. bu sebeple sekil vermeden evvel
dondurma kasigi ile porsiyonluyorum ben ;)
yagli kagit serilmis tezgaha elimizi suya batirarak köftelerimizi hazirlayalim
patatesleri soyup iri elma dilimi seklinde dograyip sulu dolu bir kaba koyalim
cok kalin olmasin cokda ince olmasin patateslerimiz .köftelerin kalinliklari kadar yeterli
biberleride yikayip uzunlamasina keselim cekirdeklerini cikaralim
mümkünse yapismayan bir derin tavaniza yaglarimizi koyalim .önce yikayip kurladigimiz
patateslerimizi kizartalim .öyle cok degil patates kendini toplasin hafiften kabuk tutsun
hemen pisirecegimiz kaba alalim patateslerimizi .ardindan köftelerimizi kizartalim seri bir sekilde ama köfteler kizartilmisligi hissedilsin.sonrasinda biberlermizide bir iki kez ceviriyoruz ayni yagda
kushane tarzi bir derin tavaniz var ise alta patatesler üzerine köfteler en üzerine biberleri koyalim
domatesleri yikayip soyalim hafiften cekirdeklerini cikaralim sögüs seklinde yani elma dilimi seklinde kalinca dograyalim .
bir iki kez cevirelim domatesleri yagda .bir bilemediniz iki dakika kavrulsun hemen onlarida kevgirle alalim derin tavadaki malzemelerimizin üzerine pay edelim
kizaran domateslerimizi alinca tavadan salcamizi ekleyip biraz kavuralim
üzerine yaklasik 400 ml su ekleyip kaynatalim kaynayinca hemen alip
kizarttigimiz malzemelerin üzerine gezdirelim.yemegimizi hazirlarken her asamada bir miktar malzemeye tuz serpistirmeye dikkat edin .suyuna ne kadar eklesenizde bazi bölgeler tuzssuz kalabilir .
hazirladimiz yemegimizin kapagini kapatip orta ateste yaklasik 15 bilmediniz 20 dakika pisirelim
dikkat edin patatesler dagilmasin .ocaktan kaynaklanan yada patatesin türü pisme süresini kisaltabilir
siz sofrayi kurarken tencerenin kapagini yarim acik birakalim üzerine dogranmis
maydanoz ile süsleyelim .gözede hitap etsin
Sonrasi dilde sükür
yaninda cacik tavsiyemdir
afiyetler olsun diyerek servise sunalim .Dualara talibim dostlar .tekrar hayirli cumalar
Muhabbetle
