
1 ÇAY BARDAGI TOZ ŞEKER
yarım kilo çilek
1çorba kasıgı salep
1 cay bardagı krema
1,5 litre süt
1,5su bardagı şeker
dondurmanın hazırlanısı
Tencereye sütü koyup kaynatınız.Toz şekerle salebi bir kasede karıstırıp kaynayan sütün üzerine döküp kaynatınız.10 dakika sonra kremayıda ilave ediniz,yavaş kaynatıp yogunlastırın.Baska bir tencerede püre yapılmış çilekleri ve bir çay bardagı toz şeker ile kaynatınız biraz.
Bu karışımı tel süzgeçten geçirerek çileklerin çekirdegini ayırıyoruz.Kaynatıp soguyan dondurmamızın içine döküp karıştırınız.
Oda sıcaklıgına geldikten sonra buzdolabın buzlugunda kapla yerleştiriyoruz.Donan dondurmadan kaşıkla alarak kuplara koyunuz.Üzerine isteginize göre süsleyip servis yapınız
Afiyetler Olsun Yorumlarınızı Bekliyorum
Abone olmak için Tıklayınız