Malum yöresel yemeklerimdir ağırlıklı önem verdiğim. Ötekileri paylaşsamda göz nurum bu yemekler. Çünkü hem faydalı olduğunu düşünüyorum hem de geçmişten gelen bir yemek bana daha sağlıklı gibi geliyor nedense. Ades bizim memlekette mercimek çorbasının özel salatası ile birlikte sunulan yemeğine deniyor. Ben çok seviyorum. Çocukken yemekte zorlanırdım ama büyüdükten sonra favori yemeklerimden. :)
Malzemeler:
Çorba için:
2 su bardağı mercimek
1 baş kuru soğan (küçük)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Salatası için:
2 baÅŸ kuru soÄŸan
Sumak
Pulbiber
1 baÄŸ maydanoz
Hazırlanışı:
Mercimeği ayıklayıp, yıkayıp büyük bir tencerede üzerine 1,5 litre kadar su ekleyin. Tuz, zeytinyağını ekleyip pişmeye bırakın. Maydanozları yıkayıp ince doğrayın. Soğanları jülyen kesim ile enine ince kesin. Üzerine sumak, pulbiber atarak iyice karıştırın. Pişen mercimekleri blendırdan geçirip bir taşım kaynatın ve tabaklara koyun. Tabakları koyduktan sonra fotoğraftaki gibi her birinden alarak karıştırmadan servis edin.
Afiyet olsun. :)
