Workshoplar olunca insan farklı yemekler deneyimleyebiliyor. EKS mutfak akademisinde öğrendiğim ve yaptığım bir tariftir bu pizza tarifi. Hafif bir lezzet arayanlara birebir. Fotoğraf olsa da yesek diyor zaten. :))
Malzemeler (4 kiÅŸilik):
500 gr kiraz domates
1 adet açılmış pizza hamuru tarifi için tık
1 su bardağından az fazla mozzarella peyniri
10 taze fesleğen yaprağı
4 yemek kaşığı kaşar peyniri
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
Hazırlanışı:
Fırının sıcaklığını 250 C dereceye getirip en az 20 dakika çalıştırın. Pizza taşı kullanıyorsanız 35-40 dakika kadar ısıtın. Ben Amavivo pizza taşında yaptım. Son derece iyi sonuç aldım. Her tarafı eşit derecede pişti. Taş iyice ısınmalı. Domatesleri soyun ve püre haline getirin.
Domatesleri açmış olduğumuz pizza hamuruna kenarlarından 1 cm en az boşluk bırakın. Mozarella peynirini küp küp doğrayın ve eşit oranda hamurun üzerine serpiştirin.
Domateslerin bir kısmını ayırdım ben ve dilimledim görüntüsü güzel olsun diye. Fesleğen ekleyip kaşar peynirini serpiştirin ve tuzu, karabiberi, zeytinyağını ekleyin. Pizzayı fırına verin, kenarları kızarana kadar (15-20 dakika civarında) pişirin.
Afiyet olsun. :)
Margarita Pizza...
Mart 11, 2014
Tags