Es Selamü aleyküm dostlar .
hayirli nurlu geceler hepinize. utana sIkIla geldim karisiniza. cok ihmal ettim biliyorum
yetim cocugum gibi kaldi blogum ve takib eden ziyaretlerini aksatmayan sizler .
güzel dostlarimin kirilmayacagini bilsem her an bitti diyecek duruma geldigim anlar oluyor .su an saat tuttum dostlar, sizlere su postu girmem 1,5 saate yaklasiyor . ben yeni yazmaya basladim ve en az bir saatimi daha alacak su postu girmem..
resimleri hazirlamak asamalari cekmek secmek kücültmek ve buraya aktarmak
bana hep ekstradan vakit oluyor
bu yorucu dostlar ,inanin yorucu. bu kiyaslamayi instagrama paylasim yaparken fark ettim instagramda zorlanmiyorum hersey aninda kisa olarak giriyor yayina.buraya dar zamanlarda atamadigim tariflerimi oraya birakiyorum sizlerden arzum günlük yaptigim paylasimlari oradan takip etmeniz .belki cok detayli tariflerimi buradan paylasacagim bundan böyle .yada bitise dogru gidecek bu sürec :(
zamana birakmak istiyorum, bakalim mevlam ne eyler, ne eylerse güzel eyler ..
bu gün bir kitapda söyle bir söz okudum paylasmadan gecemeyecegim
belkide budur !
tarifimize gelince yine bana ait bakinca köstebek pasta ile ayni sayilsada malzeme farkli
malzeme
keki icin
4 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi sicaga yakin su
3 yemek kasigi kakao (sekersiz )
2,5 su bardagi un
1 pk kabartma tozu
&
üst malzeme
4 tane olgun muz
400 gr krema
250 gr süzme yagli yogurt
&
muhallebisi icin
1,5 cay bardagi toz seker
2 yemek kasigi tepeleme patates unu
1 cay bardagi su
2 yemek kasigi toz seker
yarim limonun suyu
öncelikle 28 cm kelepceli kalibimizi yagli kagit ile kaplayalim.sicaga yakin suyumuzda kakaomuzu eritelim .firinimizi 180 derecede isinmaya birakalim
yumurta ve toz sekeri cirpalim beyazlasin yaklasik 2-3 dakika
üzerine siviyagi ,ve erittigimiz kakaoyu ,ekleyip
kabartma tozu ile harmanladigimiz unumuzu ekleyelim karistiralim
hemen kaliba döküp isittigimiz firinimizda yaklasik 45 dakika pisirelim
bu arada patates ununu ,suyu ve 2 kasik sekeri ve limon suyunu ocakda bir iki dakika pisirelim
oldukca koyu bir kivam olmali kasik zor dönecektir korkmayin
sogumaya birakalim arada karistirin kabuk tutmasin .bu arada kekimiz pisti .onu firindan aldik tamamen onuda soguttuk her ikisi soguyunca yani muhallebi ve kekimiz diger islemlere gecebiliriz
cirpma kabimiz temiz iken önce kremayi cirpalim .sizlere burada yukarida malzemeye yazmadigim bir püf noktasi birakayim istiyorum .cirptiginiz kremaya mesela 200 gr kremaya yaklasik yarim yemek kasigi nisasta eklerseniz kremaniz sertlesir. yani krema tutucu vazifesi olur ;) püftür verdigim
tarife dönersek
kremamiza bir yemek kasigi nisasta ekleyip cirpalim ( dua beklerim püfe ;)
daha sonra süzme yogurdu ve pisirip soguttugumuz muhallebiyi ve 1,5 cay bardagi sekeri cirpalim daha sonra ciptigimiz kremayi ekleyelim bu asamadan sonra cirpma teli kullanmanizi tavsiye edecegim zira
krema tereyagina dönmesin
kekimizi resimde görüldügü üzere icini kenarlari saglam kalacak sekilde kasikla oyalim
soydugumuz muzlari ortadan uzunlamasina kesip yerlestirelim
oyarak cikardigimiz kekimizin kirintilarindan üzerine serpmek icin 4 avuc dolusu ayiralim
geri kalani kremaya ekleyip, muzlarin üzerini kapatalim
kirintilar ile en üzerini kaplayalim. elimizle hafif bastiralim saklama kabimizin kapagini kapatip buzdolabinda en az 4 saat dinlendirelim .bir gece öncesi her daim garanti rabbimin izni ile
dilimleyip servise sunabilirsiniz dostlar. dua eder dua bekler Allah Ne Verdiyse
Muhabbetle
