Lahmacun salonlarındaki sıradan ve oralarda beklemekten rahatsız olmanın yanı sıra, istediğim vakit fırında lahmacun yapmanın keyfine bugün vardım çok şükür Amavivo Pizza Taşı'nın sayesinde. Malum evdeki fırınlarda pişirilmiyor. Yüksek sıcaklık ve taş fırın istiyor lahmacun pişirimi.
Malzemeler:
1 kg köftelik kıyma
3 büyük boy kuru soğan
1 baş sarımsak
1 bağ maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı yoğurt
100 gr ceviz
Hamuru için:
1 kg tam buğday unu
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
3 yumurta
Su
Ve Amavivo Pizza Taşı (Her tarafı kurumadan eşit bir şekilde pişmesi için)
Yapılışı:
• Önce Amavivo Pizza Taşı'nı fırına ısınmaya bırakırız. Çünkü 45 dk kadar kalırsa tam performans sağlıyor pizza taşı.
• Lahmacun hamuru için derin bir yoğurma kabında ya da temiz bir tezgah üzerinde önce unu koyup ortasını havuz gibi açarız. Üzerine tuz, şeker ve yumurtayı koyduktan sonra en son suyu ekleyip kenarlarından toplayarak yoğururuz. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru dinlemeye bırakırız.
• Bir kaba önce eti koyarız. Soğanları ve maydanozu ince kıyıp üzerine ekleriz. Geriye kalan tüm malzemeleri de ekleyip bir güzel karıştırırız.
• Hamuru cevizden az büyük bezeler haline getiririz. Tezgaha un sererek hamurlardan birini alıp elimizle yuvarlarız ve tezgaha yerleştirip bastırırız. Merdane veya oklava yardımıyla yuvarlak lahmacun boyutlarında incecik açarız. Üzerine yaklaşık bir avucumuzun büyüklüğünde kıyma karışımından alıp elimizi ıslatarak eti kenarlarından 1 cm kalacak şekilde yayarız.


