BUĞDAYLI, YOĞURTLU ISPANAK ÇORBASI
Mart 23, 2014
Dün biraz blogumda gezintiye çıktım zira vakitsizlikten uzun zamandır yapmıyordum.Gezinirken bazı kategorileri ihmal ettiğimi fark ettim.Örneğin; çorba,kahvaltılık ve daha bir çok kategori güncellenmemiş uzun zamandır.En son 8 ay evvel Ramazan da çorba tarifi vermişim mesela.Çorba yapmıyor muyum ? tabi ki yapıyorum hem de her gün ama ya fotoğrafını çekmiyorum ya da blogda mevcut bir tarifi uygulamış oluyorum.Bu durum sonucunda yaz gelmeden bu açığı kapatmak gerek dedim ve hemen kolları sıvadım :)
Sizler için nefis bir çorba yaptım,hem mevsimine uygun hem de oldukça sağlıklı.
Daha evvel pazılısını denediğim çorbanın ıspanaklısı da pek güzel oldu.Ispanağı ve buğdaylı çorbaları seviyorsanız muhakkak deneyin derim,eminim çok seveceksiniz.
Hepimize mutlu haftalar...
Diğer Çorba tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.
6 kişilik
MALZEMELER
250 gr kadar ıspanak
1 litre su
2 su bardağı tavuk ya da et suyu
2 su bardağı haşlanmış buğday
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
Terbiyesi için:
1 yemek kaşığı un
1 küçük kase yoğurt
terbiyeyi açmak için biraz yoğurt suyu
üzerine:
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
toz kırmızı biber yada pul biber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle Suyu ve tavuk ya da et suyunu derin bir tencereye aktarıp ocağa alın.Ispanakları ayıklayın,yıkayın ve doğrayıp süzülmeye bırakın.Kaynayan su karışımına önce buğdayları ekleyin ve ocağın altını kısın, yaklaşık 10 dakika kadar sonrada ıspanağı ekleyin.Diğer taraftan terbiyesi için un,yoğurt ve yoğurt suyunu topak kalmayacak şekilde çırpın.Buğday ve ıspanak yeteri kadar pişince çorbadan kaşık kaşık terbiyeye ekleyin bir taraftan da karıştırın.Bu işlemi azar azar sıcak çorbadan terbiyeye ekleyip karıştırarak yapmalısınız yoksa çorbanız kesilir.Yeteri kadar ılıyan terbiyeyi yine yavaş yavaş ve karıştırarak çorbaya ekleyin.Bu aşamadan sonra tencerenin kapağını kesinlikle kapatmayın.Kaynadıktan sonra 10 dakika daha pişirip tuzunu ve karabiberini ekleyin.Eğer kıvamı koyu olduysa biraz daha kaynar su ilavesi yapabilirsiniz.
Küçük bir cezvede yağları ve biberi fokurdatıp kaynayan çorbaya ekleyin,karıştırın ve ocaktan alın.Dilerseniz yağı servis esnasında kaselerin üzerine dökerek de servis edebilirsiniz bu şekilde daha şık bir görüntüsü olacaktır.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Tags
