Bu gün nefis bir poğaça tarifim var ve gerçekten bayatlamıyor.Denedim test ettim ve yayınlıyorum.Yaptıktan üç gün sonra gelen misafirlerime fırında ısıttıktan sonra ikram ettiğimde yeni yapılmış zannettiler.Ben sade yaptım.Bu haliyle bile çok güzeldi.Siz arzu ettiğiniz bir iç malzemesiyle hazırlayabilirsiniz.Benim favori tariflerim arasında yerini aldı bile.Umarım sizler de beğenirsiniz.
Malzemeler:
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 şişe soda (200 ml)
*2 yemek kaşığı toz şeker (silme)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 küçük paket toz maya
*Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
İçi için:
*Arzu ettiğiniz iç malzemesi
Üzerine:
*1 yumurtanın sarısı
Yapılışı:
1)3 su bardağı unu büyükçe bir kabın içine koyuyoruz.Şekeri,tuzu ve mayayı ilave edip harmanlıyoruz.
2)Ortasını havuz gibi açıp ılık sütü,sıvı yağı ve sodayı koyuyoruz.Yoğurmaya başlıyoruz.Yeteri kadar un ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar güzelce yoğuruyoruz.(mayalı hamurlar ne kadar iyi yoğurulursa o kadar güzel oluyor) Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık ortamda 1 saat kadar mayalanmasını bekliyoruz.
3)Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.(iç malzemesi kullanacaksanız yuvarladıktan sonra avcumuzda bastırarak açın ve malzemeyi koyup uçlarını birleştirdikten sonra tekrar yuvarlayın ve ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin).
4)Üzerlerine çırpılmış yumurta sürdükten sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)


