Malzemeler:
Köfte için:
*500 gram köftelik kıyma
*1 adet orta boy soğan
*2-3 dilim bayat ekmek içi
*1 adet yumurta
*Tuz, karabiber
Makarna için:
*Çubuk makarna (arzu ettiğiniz kadar)
*Tereyağ (makarnanın miktarına göre)
Süslemek için:
*Havuç,çok az mayonez,çörek otu,2 dal maydanoz
Yapılışı:
1)Bayat ekmekleri rondodan geçiriyoruz.Soğanı rendeliyoruz.Diğer köfte malzemeleri ile güzelce yoğurup köfteyi hazırlıyoruz.
2)Köfte harcını bir kenara alıyoruz.Bu arada bir tencereye suyu koyup kaynatıyoruz.Kaynayınca tuz ilave ederek makarnayı kaynar suya atıyoruz ve arada sırada karıştırarak haşlıyoruz.Haşlanınca süzerek soğuk sudan geçiriyoruz.
3)Tereyağını eritip makarnayı erimiş tereyağında çeviriyoruz ve ocaktan alıyoruz.
4)Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ koyduğumuz teflon tavada arada sırada döndürerek kızartıyoruz. (arzu ederseniz bol sıvı yağda kızartabilirsiniz)
5)Servis tabağına 2 dal maydanozu yerleştiriyoruz.Çatalla çubuk makarnadan alıp,maydanozun üstüne çatalı çevirerek yerleştiriyoruz.Ortasına köfteyi koyuyoruz.Kürdan yardımıyla mayonezden gözleri yapıyoruz.Çörek otuyla göz bebeklerini oluşturuyoruz.Havuçtan küçük üçgenler kesip gagalarını yapıyoruz.
Afiyet olsun:)