RENKLİ İRMİK TOPLARI
Ocak 10, 2014
Az emek,damakta kalan nefis bir tat ve insanın gözünü doyuran lezzetler vardır.Fazla vakit harcamazsınız ama ortaya harika şeyler çıkar,işte benim en sevdiğim yemek türüdür o.Malum iş,güç,çocuk derken mutfakta geçen zamandan da biraz kısmak gerekebiliyor bazen.İşte bu renkli toplar öyle bir lezzet,pratik,leziz ve oldukça şık.Tarifini Portakal ağacından almıştım,sadece dış malzemesinde biraz değişiklik yaparak renklendirdim.Görüntüsü daha cazip bir hale geldi sanki,lokum gibi oldular.Eğer sizde irmik severseniz bu topları mutlaka denemelisiniz.
Hayırlı cumalar...
Diğer Sütlü tatlı tariflerime Buradan ,Çay saati tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.
16-18 adet
MALZEMELER
3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet krem şanti
1 paket vanilya
bulamak için:
hindistan cevizi
çekilmiş fındık
toz Antep fıstığı
üzerine:
Bütün Antep fıstığı,fındık ya da badem
HAZIRLANIŞI
Öncelikle süt,toz şeker ve irmiği bir tencereye alın.Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ocaktan alıp karıştırarak soğutun.Soğuyan muhallebiye toz krem şanti ve vanilyayı ekleyip karıştırın.Yanınıza bir kase su alın ve elinizi arada ıslatarak irmik karışımından küçük bir ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak top haline getirin.Yuvarladığınız topların bir kısmını toz fıstığa, bir kısmını dövülmüş fındığa ve hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alın.Üzerlerine bütün Antep fıstığı batırıp hemen servis edebilirsiniz.
Buzdolabında muhafaza edin.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Tags