Bu kek için nette değişik tarifler de vardı ancak ben kendi kek tarifimi uyguladım ve baton kek kalıbı kullandım.Hazırlanışı biraz el oyalıyor gibi gözükse de yapması çok zevkliydi.
Malzemeler:
*4 adet yumurta
*2 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağına yakın sıvı yağ
*3 su bardağı un
*2 çorba kaşığı kakao
*2 çorba kaşığı un (ilave)
*1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
1)Yumurtalarla toz şekeri çırpma kabına alıp mikserle hızlı devirde çırpıyoruz.
2)Sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.Sütü ilave edip tekrar çırpıyoruz.En son un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırptıktan sonra hamurun yarısını başka bir çırpma kabına alıyoruz.
3)Başka çırpma kabına aldığımız kek hamuruna kakaoyu ekliyoruz ve iyice çırpıyoruz.Yağlayıp unladığımız kek kalıbına boşaltarak 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
4)Kakaolu keki kalıptan çıkarıyoruz ve soğumasını bekliyoruz.Soğuduktan sonra dilimliyoruz.Uygun boyutta kalp kurabiye kalıbıyla şekillendiriyoruz.
5)Kestiğimiz kalpleri kalıba yerleştiriyoruz.
6)Kek hamurunun diğer yarısına 2 çorba kaşığı unu ilave ederek tekrar çırpıyoruz. (beyaz kısım biraz koyu olmalı yoksa kalplerin arasın girebilir)
7)Bu hamuru kalıptaki boş yerlere dikkatlice boşaltıyoruz ve kalplerin üstünün tamamen kapanmasını sağlıyoruz.
8)Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kekin beyaz kısmı pişene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun:)