Havalar nasılda soğudu değil mi? bir anda, dün sulu kar yağdı,ah o eski kış mevsimleri nerede? (bu cümle üstüne yazar kendini yaşlı hisseder) ben ilk okulda ki dört mevsim panosunu özlüyorum, ne garip değil mi?bildiğimiz doğrular giderek yok oluyor,iki mevsim gibi oldu sanki güzel ülkemizde,umarım yakında her şey tekrar eskisi gibi olur ve biz yılın bu ayında karlar içinde yuvarlanabiliriz :)
Hava soğumuşken içilen çay kahveler de çoğalmışken şöyle mevsim meyvesi ile hem kolay hemde lezzetli bir tatlı yapmaya ne dersiniz?
Bu tatlı kahvaltıya gelen misafirim için yapılıp afiyetle yenilmişti.
Sizde eğer elma ve tarçının büyüsüne hayır diyemeyenlerden iseniz bu tarif tam size göre
Malzemeler
- 3-4 elma
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- tarçın
- 1 çay bardağı ceviz
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 1/4 limon
Hamur için
- 100 gr. tereyağ soğuk olacak. (teremyağ kullanıyorum)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2,5-3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Yapılışı
- Elmaları soyup küpler halinde doğrayıp,limon suyunu üzerine gezdirip iyice karıştırın. (elmaların kararmaması için)
- Kuru üzümleri sıcak su içinde 5dk. bekletin.
- Fırın kabına alınmış elmalara üzüm,ince çekilmiş ceviz,toz şeker ve tarçını ilave edip iyice karıştırın.
- Hamur için bütün malzemeleri mutfak robotunda karıştırın. (elde de yapabilirsiniz rondoda daha hızlı olacaktır.)
- Hamur hazır olunca elmaların üstüne kırıntı şeklinde dağıtın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana dek pişirin.
- isteğe göre vanilyalı dondurma ile servis edin.
tarif: sevgili smilena 'dan
Hoş sohbetlerin eşliğinde çayınızın yanına çok yakışacak bu lezzet.
Fotoğraflayan: papatyaprenses ' e teşekkürler.