soğuk ankara günlerinin etkisini sürdürdüğü bu günlerde, evdeki makarna canavarı(oğlum) sever diye fırında makarna yaptım...
şimdi makarna markaları, fırında makarna yapmak için özellikle ortası delik, çubuk makarnalar üretti ne güzel oldu...makarnalar güzel oldu da , nedense kaşarların eski lezzeti kalmadı....bir daha ki sefere içerisine beyaz peynir, sadece dışına kızartmak için kaşar kullanmayı düşünüyorum..."ah nerde o eski kaşarlar" diyesim geldi...eskilere özlem duyulmaya başlandıysa, yaş kemale erdi demektir....:))))...
eskiler deyince bizde küçükken kardeşimle makarnayı çok severdik....patates kızartması birinci sırada, peynirli makarna ikinci sırada gelirdi...hatta kardeşim büyüyünce çocuklarıma hergün patates kızartması yedireceğim derdi.....oğlum patates kızartması veya sabah kahvaltısında kızarmış ekmek sevmiyor...çok şaşırıyorum...sanki onunda sevmesi gerekiyor gibi...
malzemeler:
* 1 paket makarna
* 200 gr kaşar rende
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı un
* 2.5 su bardağı süt
* 1 paket makarna, kaynayan suya atılır
* spagetti gibi kırmadan pişirilir
* tereyağ ve un , unun kokusu çıkana, hafif penbeleşene dek pişirilir
* süt eklenip, biraz sıvı bir beşamel sos elde edilir
* kaşar rendeside ilave edilip, makarna ile karıştırılır

*borcama servis yapılan makarnanın üzerine kaşar rendesi serpilip,