Kek bizim evde o kadar çok pişiyor ki küçük beye,büyük beye çeşit çeşit :) geçen gün arda türkmen by tefal etkinliğinde hediye edilen kek kalıbının dili olsa da konuşsa mesela eve geldiği günden beri kaç kere fırına girdiğini anlatsa:) son pişen kek elmalı tarçınlı bademli oldu, ınstagram da fotoğrafını paylaştığımda tarif sorulmuştu işte size pasta gibi bir elmalı kek tarifi deneyin pişman olmayacaksınız.
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 7-8 yemek kaşığı un (tepeleme)
üzeri için
- 2 orta boy elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı irice dövülmüş çiğ badem
- pudra şekeri
yapılışı
- Derin bir kap içinde yumurta ve şeker krema kıvamına gelene dek çırpılır.
- Sıvıyağ, yoğurt ilave edilip çırpmaya devam edilir.
- Un,kabartma tozu,vanilya ve tarçında eklenerek iyice karıştırılıp yağlanmış kek kalıbına dökülür.
- Elmaların kabukları soyulup rendelenir kalıptaki hamurun üzerine yayılır ve üzerine bademler ve en son üzerine tarçını ilave edilerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir.
- Pişen kek fırından çıkıp ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.