DEREOTLU ,TULUM PEYNİRLİ POĞAÇA
Aralık 25, 2013
Benim poğaça deyince aklıma hep mayali poğaça gelirdi,her zaman mayali yapar,mayali yerdim. Sadece bir 3-2-1 pogaca denemem olmuştu., ama o form olarak biraz daha farklı olduğu için onu hiç hesaba katmadim. Tabi mutfakta yeni denemeler yapma istegi ve yemek blogger'i olmak işin rengini bir hayli degistiriyor.ilk denemeyi de eşimin en sevdiği dereotlu poğaçayi yaparak
Gerçekleştirmiş oldum. İç malzemesi olarak da tulum peyniri kullandım, sanırım dereotu ve tulum peynirinin damaktaki uyumunu anlatmaya gerek yok,tam bir lezzet ikilisi.
sonuc mu ?
Pratik,mis kokulu ve enfes bir poğaça tarifim daha oldu, ustelik oldukca da dayanikli cabuk bayatlamiyor. Sizde hem leziz hem de pratik bir poğaça yapmak isterseniz bu tarifi mutlaka deneyin derim.
Diğer tuzlu hamur işleri tariflerime Buradan ,Çay saati tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.
18-20 adet
MALZEMELER
150 gr. eritilip soğutulmuş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ (küçük klasik çay bardağı )
1 çay bardağı yoğurt (küçük klasik çay bardağı )
1 çay kaşığı tuz
1 adet kabartma tozu
2 yumurtanın akı
1/2 demet ince kıyılmış dereotu
2,5-3 su bardağı un
üzeri için:
1 yumurtanın sarısı
içine:
beyaz tulum peyniri
HAZIRLANIŞI
2 su bardağı kadar unu derince bir kaba alın.Ortasını havuz şeklinde açın,yumurta akları,yoğurt,tuz,eritilip soğutulmuş tereyağı,sıvı yağ ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayın.Kalan unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.İnce kıyılmış dereotunu da ekleyip tekrar yoğurun.Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın,içine tulum peyniri koyup kapatın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin.Kalan hamura aynı işlemleri tekrarlayın.Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında altı,üstü kızarana kadar pişirin.Sıcak,ılık soğuk nasıl isterseniz öyle tüketebilirsiniz, her hali bir başka leziz.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Tags