KAĞITTA MANTARLI TAVUK PİRZOLA
Ağustos 01, 2013
Yeni bir günden herkese günaydınlar.
Ramazan geldi mutfaktan çıkamaz olduk,madem çıkamıyoruz yeni yeni tarifler deneme zamanıdır değil mi?
Gerçi hoş ramazan dışında da durum çok farklı değil ama Ramazan da bir başka oluyor mutfak telaşı.
Mesela tavuğun her halini denemek gerek.Tavuk deyip geçmeyin o kadar çok çeşit üretebilirsiniz ki kendiniz bile şaşırırsınız yaptıktan sonra (tıpkı benim gibi :).
Bu defa kağıtta mantarlı pirzola deneyeyim dedim.Aslında daha evvel de kağıtta denemelerim olmuştu ancak bu defa iyi ki denemişim dedirtecek kadar enfes bir yemek çıktı ortaya.Belki de bugüne kadar yediğim,yaptığım en güzel tavuk yemeklerinden biri oldu.Eşimde benimle aynı düşüncedeydi ki haklıydı.Bu durumda bana da bu yemeği mutlaka deneyin demek düşüyor.Gerçi lezzet testini geçememiş hiç bir tarifimi bloguma koymuyorum ama bazıları sahiden övgüyü daha çok hak ediyor,bu bir gerçek !
Günün menüsüne de göz atmayı unutmayın !
Bugünlük de benden bu kadar,şimdiden herkese hayırlı iftarlar.
Diğer iftar menülerime Buradan , İftar önerilerime Buradan , Sahur önerilerime Buradan ,tavuk yemeklerine Buradan ulaşabilirsiniz.
24.gün
Günün menüsü
Fesleğenli patates çorbası
Kağıtta mantarlı tavuk pirzola
Ezme köz salata
Domatesli,kekikli erişte
Kırmızı erik kompostosu
Profiterol
Sahurda ise nefis bir ıspanaklı tuzlu kek yapın derim,hem doyurucu hem de oldukça lezzetli.Tarif için tıklayın lütfen...
KAĞITTA MANTARLI TAVUK PİRZOLA
4 kişilik
MALZEMELER
4 adet tavuk but pirzola
200 gr mantar
1 orta boy kuru soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
4 çay kaşığı tereyağ
4 diş sarımsak
maydanoz
tuz
değirmen karabiber
pul biber
kırmızı toz biber
tuzot
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tavuk parçalarının kemiklerini ve derisini çıkarıp yıkayın ve süzün.Ardından 2-3 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya alıp tuzladığınız tavukları hararetli ısıda mühürleyip bir tabağa alın.
Diğer tarafta kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavukları kızarttığınız tavadaki yağa atıp kavurun.Kavrulan soğana salçasını da ekleyip biraz çevirin ve irice doğradığınız mantarları ekleyip hararetli ısıda su salmasına izin vermeden pişirin.En son tuzunu ve baharatlarını ekleyip ocaktan alın.
Yukarıda ki fotoğraftaki aşamalarda ki gibi önce uygun boyutta yağlı kağıdı kesip tepsiye yerleştirin.Üzerine tavuk parçasını koyun.Tavuğun üzerine bir diş sarımsağı ikiye bölüp yerştirin.Onun üzerine dört eşit parçaya böldüğünüz mantar sotenin dörtte birini yerleştirin.Son olarak bir çay kaşığı tereyağını sotenin ortasına koyun,maydanoz yapraklarını yerleştirin ve kızarmış tavuğun tabakta kalan suyundan biraz döküp kağıdı katlayın ve üstteki fotoğraftaki gibi kenarlarından kıstırın.Diğer tavuk parçalarına da aynı işlemi uygulayıp 200 dereceli fırında 20-30 dakika arası pişirin.
Notlar:
Not 1: Tavuğun suyu diye bahsettiğim su ; tavuğu kızarttıktan sonra servis tabağına aldığınızda dibine suyu birikecektir,bu suyu yemeğin üzerine gezdirirseniz, lezzetine lezzet katacaktır.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi
Tags