Es selamü aleyküm dostlar .
sizlere bu gün Allahin izni ile kolay ,cabuk,citir citir bir lezzet getirdim .
malumu üzere güzel günlere girmeye az kaldi geri sayimdayiz .verecegim tarif sahurda tatli yada tuzlu yenebilecek ayni zamanda tok tutacak ekmegin yerine tüketilebilecek bir lezzet .cok cabuk ,malzeme ona keza cok az, hazirlayip sofraya gelmesi en fazla 40 dakika pisme süresi ve hazirlam süresi dahil Belirtmeliyim icleri bos popoverslerimizin ama kenarindaki citirlik ve lezzeti kuruvasan tadinda. Tatliya tuzluya herseye uyuyor .corbalarin yaninda uyumu cok güzel .verecegim miktar 12 adet oluyor
normalinde özel kaliplari var ama ben sizler icin maffin kaliplarina uyarladim .
malzeme
3 yumurta
1 su bardagi süt
1 su bardagi un
1 kahve kasigi seker ( tepeleme )
1 kahve kasigi tuz (silme )
1 yemek kasigi tereyag
ilk hazirlik olarak tereyagini hafif atesde eritin.
firca yardimi ile maffin kaplarinizi heryerini iyice yaglayin
erittigimiz bu yagdan iki yemek kasigi hamur icin ayirin ama erimis haliyle iki kasik oluyor miktari ayarlamalisiniz .Firinimizi 180 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim
bir kabin icersine tüm malzemeleri koyup el blendirindan kisa süre cekelim
maffin kaplarini bir firin tepsisine koyalim her ihtimale karsi firinimizi korumus olalim .
yavasca hazirladigimiz hamurlari her bir hazneye dolduralim cok doldurmayin
birbucuk parmak bosluk kalmali kaliplarda
hemen firina verelim kapagini hic acmiyoruz
yaklasik 30- dakika pisirelim
gözlerinizi hayal ettim bir an firina bakarken ki halinizi düsününce
süre sonunda firindan alininca biraz sinecekler hemen kaliptan cikarin mümkünse
bir mutfak havlusunda dinlendirin
servise hazir popoverslerimiz
lakin ayni günde tüketilmeli taze pisirilmeli sofradan kalkarken kalmiyor geriye birsey ama siz siz olun servise taze hazirlayin önceden hazirlamak yok bu tarifte
afiyet olsun dualariniza talibim dostlar.
Muhabbetle