Bugün sizlere çok şık çok leziz bir salata tarifim var.Yağız'ın doğum günü için yaptığım bu salata gerek şıklığı ile gerekse lezzeti ile çok beğenilmişti.Mimoza salatayı çok uzun zaman önce yeşim abla'da (Yeturla lezzet kareleri) görüp denemeye karar vermiştim,o gün bu gündür de aklımdaydı.Denemek ancak kısmet oldu ama bundan sonra sık sık yapılacak o kesin :)
Mimoza salata bir Rus salatası ve onlar bu salatayı genelde tavukla yapıyorlarmış,Ben yeşim abla'da lahanalı halini gördüğüm için ve lahanayı da çok sevdiğim için ilk olarak bu şekilde denemek istedim.Ama en kısa zamanda tavuklusunu da yapmak ve paylaşmak niyetindeyim,hadi hayırlısı :)
Uzun lafın kısası bu lezzeti mutlaka deneyin ,tadın diyorum,eminim sizlerde çok beğeneceksiniz.
Diğer salata tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
10 kişilik
MALZEMELER
3 adet yumurta
2 adet orta boy havuç (haşlanıp,rendelenmiş)
6 adet orta boy patates (haşlanıp,rendelenmiş)
1/4 orta boy beyaz lahana (tuzla ovulup,suyu sıkılmış)
ceviz kırığı
sosu için:
5 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
3 tepeleme yemek kaşığı mayonez
1/2 limonun suyu
2 diş ezilmiş sarımsak
tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle sos malzemelerini bir kapta karıştırın ve bir kenarda bekletin.Servis tabağına kelepçeli kalıbın kelepçesini yerleştirin.Tabağı kapatacak şekilde iri kırılmış cevizleri bolca yayın.Üzerine ezilmiş ve tuzlanmış patatesi yayıp kaşığın arkasıyla bastırın.Sosun üçte birini patatesin üzerine dökün ve yayın.Üçüncü kata haşlanıp,rendelenmiş havucu aynı şekilde yayın.Onun üzerine de kalan sosun yarısını dökün.Dördüncü kata da tuzla ovup,suyunu sıktığınız lahanaları yayın ve kalan sosu üzerine dökün.Son olarak haşlamış yumurtanın sarısını ve beyazını ayrı olacak şekilde rendeleyin.Önce beyazını sonra da sarısını salatanın üzerine serpiştirin ve ceviz kırıklarıyla (bolca) süsleyin.Hazırladığınız salatayı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
Servise yakın kelepçeyi çıkarıp dilimleyerek servis edin.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi