KÖZ EZME SALATA |
Gün itibari ile ramazanın son haftasına girmiş bulunuyoruz.Ne çabuk geldi de gidiyor anlamadık bile.Günler uzun ,havalar sıcak olacak dedik ama son bir kaç günü saymazsak çok da kolay geçti aslında.Temmuzun ortasında sonbahar serinliğini yaşadık.Bu da Allah'ın takdiri işte fazla zorlamadı bizleri çok şükür.
Son haftaya girmişken nefis bir ezme salata tarifi ile sofralarınıza konuk olayım dedim.Acılı ezmenin közlenmiş sebzelerle yapılmış acısız ya da az acılı hali.Acı yiyemiyorsanız ve közlenmiş sebzelerle aranız iyiyse tam size göre bir salata,mutlaka deneyin derim.
Yine o akşam ki iftar soframda ki menüm ile birlikte ayrıca bir menü hazırladım,ikisi de ayrı ayrı fikir versin diye de yayınıma ekledim,göz atmayı unutmayın !
Şimdiden herkese hayırlı iftarlar.
Menümüzde neler vardı ?
Kağıtta mantarlı tavuk pirzola
mantarlı,domatesli ev eriştesi
köz ezme salata
iftariyelikler
karışık meyve kompostosu
meyve tabağı
Bademli tatlı
Diğer iftar menülerime Buradan , İftar önerilerime Buradan , Sahur önerilerime Buradan ,Salata ve meze tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.
23.gün
Günün menüsü
Kremalı sebze çorbası
Et kavurma
Köz ezme salata
Ezogelin pilavı
İrmik helvası
Sahurda ise nefis Taze otlu pizzamı deneyebilirsiniz.Tarif için tıklayın lütfen...
EZME KÖZ SALATASI
MALZEMELER
2 adet közlenmiş patlıcan
2 adet közlenmiş kırmızı (kapya) biber
3 adet közlenmiş çarliston biber
2-3 diş sarımsak
1 küçük kuru soğan
8-9 sap maydanoz
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 yemek kaşığı elma sirkesi
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz
pul biber
üzerine:
nar ekşisi
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Öncelikle közlenmiş sebzelerin kabuklarını soyup,temizleyin ve mutfak robotuna atın.Sarımsak,maydanoz,kuru soğan,tuz ve pul biberi de ekleyip biraz çevirin.Sos malzemelerini dilerseniz benim verdiğim ölçü ile dilerseniz yavaş yavaş katarak kendi damak tadınıza göre ayarlayın ve tüm malzeme ezilene kadar robotta çevirin.İyice ezilen salatanın son bir kez tadına bakın eklemek isteğiniz bir malzeme varsa ekleyip karıştırın,eğer tam kıvamında ise servis tabağına alın.Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirip soğuk olarak servis edin.
NOTLAR:
Not 1: Közlenmiş sebzelerin kabuklarını soyduktan sonra temizlemek için asla suyun altına tutmayın,bu işlem lezzetinden çalacaktır.Elinizle temizleye bildiğiniz kadar temizleyin başka işleme gerek yok.
Not 2: Sebzeleri fırın yerine ocakta yada mangalda közlerseniz daha lezzetli olacaktır,ayrıca kararma da yapmaz.
Not 3: Ben sos malzemelerini kendi damak tadıma göre ayarladım,siz kendi damak tadınıza göre azaltabilir ya da çoğaltabilirsiniz.Eklemek istediğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi