FIRIN POŞETİNDE SOYA SOSLU TAVUK |
Günaydınn.
Bugün diğer günlerden farklı olarak iki tarifle haftaya devam edelim.Neden iki tarif derseniz çoban salatasını çok basit olduğu için tek başına yayına almak istemedim ama püf noktalarını bilmeyenler varsa diye de arşivimdeki yerini alsın istedim.Bu nedenle yanına birde en güzelinden tavuk tarifi ekledim.Harika bir ikili oldular siz de birlikte deneyin istedim de diyebiliriz aslında :)
Her iki tarifimde pratik ama damakta oldukça etkili.Çoban salatayı zaten yapıyorsunuzdur ama birde benim tavuğumla denemelisiniz.Denerseniz ne demek istediğimiz zaten anlayacaksınız.
Yanına birde yine soya soslu ve fesleğenli fırında patates yapmıştım onu da işin içine katarsak tam bir menü oldu benim için,zaten yanına sadece çorba ve tatlı yaptım,başka da bir şey eklemedim menüye.Patatesin tarifini de önümüzdeki günlerde vereceğim,eminim onu da çok seveceksiniz.
Şimdilik benden bu kadar,hepimize hayırlı iftarlar.
Günün menüsüne ve sahur önerime göz atmayı unutmayın !
Diğer iftar menülerime Buradan , İftar önerilerime Buradan , Sahur önerilerime Buradan ,tavuk yemeklerine Buradan ve meze tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.
22.Gün
Günün menüsü
Terbiyeli arpa şehriye çorbası
Fırın poşetinde soya soslu tavuk kanatları
Çoban salata
Mantarlı pirinç pilavı
Muhallebili lokum
Sahurda ise ekmek tadında nefis tuzlu,peynirli kekimi yapın derim.Tarif için tıklayın lütfen...
SOYA SOSLU TAVUK
FIRIN POŞETİNDE SOYA SOSLU TAVUK |
Malzemeler
1 kg. tavuk kanat
2 yemek kaşığı soya sosu
1 adet küçük kuru soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
2-3 sap taze fesleğen
1/2 (yarım ) çay kaşığı kimyon
kekik
değirmen karabiber
pul biber
kuru biberiye
kırmızı toz biber
Hazırlanışı
Kanatları yıkayıp süzülmeye bırakın.
Kuru soğanı,sarımsakları irice doğrayın,fesleğen yapraklarını elinizle koparın derince bir kaba alın.Kalan diğer sos malzemelerini de ekleyip(tuz hariç) karıştırın.Süzülen kanatları da sos kabına alın,tuzunu ekleyip iyice harmanlayın.(tuzunu eklerken kontrollü davranmanız da fayda var soya sosu çok tuzlu bir sostur,tuzu katarken onu da hesaplamalısınız).İyice harmanladığınız soslu tavuğu fırın poşetine yerleştirin,ağzını klipsle kapatın ve kürdanla 3 delik açın.Fırın tepsisine yerleştirip 200 derecede üst kısımları kızarana kadar pişirin.Altının da kızarmasını istiyorsanız dikkatli bir şekilde çevirip altının kızarmasını da sağlayabilirsiniz.Ancak açtığınız deliklerden bir miktar suyu akıp azalacaktır.
ÇOBAN SALATA
ÇOBAN SALATA |
Malzemeler
1 adet büyük boy domates (kabuğu soyulmuş)
2 adet çengelköy salatalık
1 adet kırmızı kuru soğan
maydanoz (tercihe kalmış)
tuz
zeytinyağı
1/4 limonun suyu
pul biber
Hazırlanışı
Tüm malzemeyi ne çok büyük ne de kaşık salatasında ki kadar küçük olmayacak şekilde küp küp doğrayıp servis tabağına alın.Tuzunu,zeytinyağını ve limonun ekleyip karıştırın ve en az 15-20 dakika kadar dinlendirip sulanmasını sağlayın.Çoban salatasının en önemli özelliği sulu olmasıdır.Bu nedenle diğer salatalarda yaptığımız gibi tuzunu en son değil evvelden atmalıyız.Ama süreyi çok uzatmamak da fayda var,sebzeler ölmesin.En son üzerine pul biber serpip servis edebilirsiniz.
ÇOBAN SALATA |
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi