BEŞAMEL SOSLU TAVUK |
Herkese merhabalar.
Uzun zamandır arka arkaya tarif yazmamıştım,özlemişim aktif olmayı :)
Eeee boşuna dememişler Ramazan bereketi ile gelir diye bana getirdiği bereketlerden biri de bu oldu sanırım.:)
Bugünde, sizlere çok leziz bir tarif ,yanında da ona uygun güzel bir menü hazırladım.Hepsi bir birinden nefis ve pratik yemekler ancak çilek mevsimi tamamen geçmeden çilekli güllaç tarifimi mutlaka deneyin derim.
Bugünün tarifine gelince o da oldukça pratik ve leziz bir tavuk yemeği,hem çok ağır değil hem de oldukça doyurucu bir yemek.Biz bu yemeği çok seviyoruz,siz de deneyin,tadın derim.
Diğer tavuk tariflerime Buradan ,iftar önerilerime Buradan ulaşabilirsiniz.
Günün menüsü
fesleğenli patates çorbası
beşamel soslu tavuk
pembe sultan
garnitürlü pirinç pilavı
çilekli güllaç
Sahur için de, yine pratik ve çok leziz bir önerim var,Ispanaklı tava böreği,bu leziz böreği mutlaka deneyin derim.
tarif için tıklayın lütfen...
BEŞAMEL SOSLU TAVUK
4 kişilik
MALZEMELER
4 adet tavuk baget (haşlanmış)
1/2 tavuk göğsü (haşlanmış)
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
tuz
pul biber
değirmen karabiber
beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz
değirmen karabiber
üzerine:
kaşar peyniri rendesi
HAZIRLANIŞI
Haşlanmış tavukları kemiklerinden ayırıp ne çok küçük ne de çok büyük olmayacak şekilde didikleyin.Karabiber ,tuz ve pul biberle tatlandırın.Kaşar peyniri rendesini ve hazırladığınız beşamel sosun (tarif aşağıda) üçte ikisini de ekleyip karıştırın.Hazırladığınız tavuk karışımını güveçlere ya da sufle kaplarına bölüştürün.Üzerine önce kalan beşamel sosu eşit bir şekilde paylaştırın,ardından kaşar peyniri rendesiyle kaplayın.Önceden ısıtılmış 190-200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Beşamel sosun yapılışı:
Tereyağını tavaya alıp eritin.Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.Kavrulan una 2 bardak soğuk sütü bir seferde dökün.Tuzunu ve karabiberini de ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Beşamel sos kıvamını aldığında ocaktan alın.
Notlar:
Not 1: Beşamel sosun püf noktaları ile birlikte detaylı anlatımı için buradaki yazımı okuyabilirsiniz.
Not 2: Tavukları haşlarken suyuna mutlaka bütün bir kuru soğan,tuz,değirmen karabiber,varsa defne yaprağı
BEŞAMEL SOSLU TAVUK |
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi