Herkese merhabalar.
Bizim evde mayıs ayının 23'ünden sonra bir hafta arayla iki doğum günün birden kutlanır.Baba oğul bir hafta arayla doğunca bende de bir hafta arayla iki sofra kurma telaşı olur.Her sene ikisini birleştireyim diye düşünüp hep vazgeçerim,bir türlü bir araya getiremedim yani :)
Bu sofrayı da kuralı neredeyse bir ay olmuş,kurdum da bir de yayına alabilsem.Neden bilmem evdeki hesap bu aralar çarşıya hiç uymuyor :)
Aslında yoğunluktan çok özenemediğim,pratik ne varsa acele ile yaptığım ,maksat gönül almak olsun dediğim bir sofra oldu.
Tüm gün dışarıda koşturup ardından eve gelip sürpriz sofra kurmak çok zormuş,bu da ders olsun bana :) Pastayı bile sipariş vermek zorunda kaldım.Dedim ya maksat gönül almaktı,aldım gitti :)
Fotoğrafların birkaçı dışında hiçbirini beğenmedim ,hiç istediğim gibi olmadılar ama sağlık olsun.
Bu nedenle bazı tarifleri tekrar yapıp ,fotoğraflayıp öyle yayınlamayı düşünüyorum.
Menümüzde neler vardı:
sucuklu volovan
peynirli milföyler (volovandan kalan parçalarla yaptım)
patlıcan salatası
beyaz hindiba yatağında pembe sultan
buzluk böreği
tuzlu kurabiye
Sucuklu volovan'ın tarifini geçtiğimiz günlerde yayınlamıştım Buradan bakabilirsiniz.
Volovan'lardan kalan parçalarla yaptım,hem çeşit oldu hem de değerlendirmiş oldum.tarifini verme gereği duymayacağım kadar bilindik ve kolay bir börek.
Babamızın çok sevdiği çikolata drajelerle sofraya biraz renk katmaya çalıştım :)
Resim yazısı ekle |
Buzluk böreği...En beğenmediğim fotoğraf da bu oldu galiba,en kısa zamanda tekrar yapıp yayına alacağım inşallah.
Beyaz hindiba yatağında pembe sultan...Her zaman yaptığım bir salatayı bu defa beyaz hindiba ile sundum,tarife buradan ulaşabilirsiniz.
TUZLU KURABİYE |
TUZLU KURABİYE
MALZEMELER
1/2 limonun suyu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı mahlep
250 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
aldığı kadar un
üzerine:
çörek otu
HAZIRLANIŞI
Un hariç tüm malzemeyi derin bir kaba alıp karıştırın.Karışıma unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ince çubuk olacak şekilde yuvarlayın ve dilediğiniz gibi şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.Üzerine çırptığınız yumurta sarısını sürüp çörek otu serpin ve 160-170 dereceli fırında altı ,üstü kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi