Enginar mevsimidir artık, sevenin çok sevdiği, sevmeyenin ise hiç haz etmediği bu mucizevi sebzenin ortası yoktur yani,hani olsa da olur olmasa da diyeni duymadım daha, ben sevenlerdenim ama barışmam bir kaç sene öncesine dayanır,her pazar alışverişinden muhakkak alırım bu hafta aldıktan sonra nasıl yapsam ki acaba diye düşünürken bu seferki garnitürlü olmasa dedim ve kendimi fotoğraftaki görüntüyü yapmış buldum. Kesinlikle denemelisiniz ilk defa denedim ama çok sevdim köz tadı enginara da sinmişti biz ev halkı severek yedik şiddetle tavsiye edilir.
malzemeler
- 4 adet enginar
- 1 çay bardağı zeytinyağ (küçük boy)
- 1 orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet kesme şeker
- su
- 4 adet patlıcan
- dereotu
- maydanoz
yapılışı
- yemeklik doğranan soğanlar zeytinyağında kavrulur.
- enginarlar içine koyulup üzerini geçecek kadar su,tuz ve şekeri eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- yaklaşık 15-20 dakika içinde pişen enginarlar soğumaya bırakılır.
- patlıcanlar közlenip kabukları soyulur.
- soğuyan patlıcanlar doğranır,ince ince doğranmış maydanoz ve dereotu, tuz eklenip iyice karıştırılır.
- soğuyan enginarlar servis tabağına alınıp içleri patlıcanla doldurulur,soğuk servis edilir.