Hayirli pazarlar hayirli aksamlar ola dostlar
diyeceksiniz neden bu pastayi simdi ekledin. keske bir gün önce ekleseydin de annemize yapsakdik
bilakis bilerek bu vakite biraktim dostlar :)
Anne sevgisi bir güne sigarmi dostlar ?? sigmaz elbet ve bir günlük sevdalar bana göre degil .
sevgililer günü ,kadinlar günü ,su günü bu günü
sükürün günü olmamali
önce yaradana sonsuz sükürler olsun .Beni mümin bir anneden, babadan gelmeye layik gördügü icin. annemizi babamizi secemiyoruz dostlar yok böyle bir lüksümüz
Allah c.c. onlarin hayir duasini almayi bizlere nasip eylesin .
ne kadar sükretsek azdir .su dünyada kac milyar insan var? bilmiyorum.
mümin olarak dogmak, onun ümmeti olmak ,mümin anne ve babadan dogmak.
daha ne istenir ki sükredecek ne cok seyimiz var degilmi ??
layik olabilmeyi nasip eylesin yaradan .Allaha kul ,efendimize sallahü aleyhü vesseleme ümmet olabilmeyi
evlatlarimiza onu ögreten anne baba olmayi nasip eylesin
ve sükürlerin sabit günleri olmasin olmamali her an her saniye sükür ..
pastamiz fikir olarak almanlarin baum kuchen den cikti .
gecen gün ekmek alirken firindan, gördügüm güzellik beni büyüledi.
haliyle alip yemem mümkün degil, zira icinde alkol oldugunu biliyorum .
kendimce birseyler uyarlamaliyim dedim ve ortaya cikan görüntü karemizde mevcut .
lezzet olarak da cok hosumuza gitti. yaz günlerinde kremali pastalarin aksine sicaga dayanabilecek sunumu sIk bir pasta diyebilirim. Buzdolabi gerektirmiyor üzerindeki seker hamuru ama tarifini su an paylamak düsüncesin de degilim .onu size ayri bir post yapacagim
elhamdülillah basardim sanirim bu kez ;)
&
malzeme
kakaolu harc
4 yumurta
1 su bardagi tepeleme toz seker
1 su bardagi siviyag
1 su bardagindan bir parmak eksik süt
yarim cay kasigi tarcin
1 pk kabartma tozu
300 gr un
3 yemek kasigi kakao (sekersiz)
&
Beyaz harc
hamurumuz ayni sekilde yanliz icersine kakao konmayacak ayni miktarlar kullanilacak
&
350 gr yaklasik arzu ettiginiz recel türü
&
üzerini süslemek icin : ister eritilmis cikolata, isterseniz pudra sekeri, isterseniz krema.
seker hamurunun tarifini verince de seker hamuru kullaniriz ;)
&
yapilisi
öncelikle un karisimlarini hazirliyoruz ayri ayir kaplarda
mutlaka kelepceli 28 cm lik kalip kullaniyoruz!! bir kücügünü kullanayim demeyin
zira malzeme elinizde kalabilir .28 cm tam doluyor bu malzeme ile,
altina yagli kagit ile kalibimizi kapliyoruz hemen
önce ister kakaolu ister beyaz hamurunuzu hazirlamaya gecin ayri ayri hazirlayacagiz .
yumurtayi sekeri mikserimizde beyazlayincaya kadar yüksek devirde cirpiyoruz
mikserin hizini en yavasa düsürüp sütü siviyagi ekliyoruz
un ,kabartma tozu ,kakao, tarcin karisimimizi cirptigimiz malzemeye ekliyoruz
bu asmada fazla cirpmayalim malzeme bir birine girmis olmasi kafi
resimde görüldügü üzere hamurlarimiz ayri ayri hazir .
iri taneli recel kullanacaksaniz mutlaka elekten gecirin pürüssüz bir kivami olsun .
simdi geleliiiim asil meseleye :)
pastamiz firinin üst katinda izgara ayarinda, bir kademe asagida pisecek
firininizin tek üst kismini isitmaniz gerekiyor yani
200 derecede olmali
simdi basladik pisirmeye mutfagi terk etmek yok, baska birseye gitme lüksünüz yok
yarim birakmak gibi bir durum ise söz konusu degil
ona göre vaktinizin bol oldugu bir zaman dilimi olmali .rabbimizde dilerse baslayalim
tabana 5 kasik kakaolu haricimizdan koyuyoruz kasikla yayiyoruz
hemen firina verip tam 5 dakika pisiriyoruz
kenarlar düzgün esit yayilmis olmasina özen gösterin olurmu ;)
5 dakika sonunda kalibi hemen disari aliyoruz.
bu sefer beyaz harcimizdan 5 kasik koyup kasik yardimi ile yayiyoruz .
hemen yine firina veriyoruz kalibi yine bes dakika pisecek
elimiz hizli calismali ;)
5 dakika sonunda bu sefer 1,5 -2 yemek kasigi recelimizden sürüyoruz pisirdigimiz hamura
pisirmeden receli üzerine yine 5 kasik kakaolu haricmizdan koyup düzlüyoruz hemen firina veriyoruz
5 dakika yine. hep bes dakika takii harclarimiz bitinceye dek
kakao ,beyaz, recel- kakao beyaz recel seklinde bitecek harcimiz
en üst kat ister beyaz harc ister kakaolu ama mutlaka hamur harci ile bitmis olmali
en üst kati 6-7 dakika pisirmelisiniz
pisen kekimizin hemen kelepcesini cikaralim sogumaya birakalim soguyunca dikkatlice servis kabimiza alalim altindan kagidi cikaralim .pastanin üstünü altina getirebilirsiniz .alt katman daha düzgün oldugu icin görsel olarak sunum daha hos olacaktir
üzerine yapacaklariniz icin secenekleri siraladim
ve insAllah seker hamuru calismam en kisa zamanda yayinda
pastamizi agzi kapali bir kapta saklayalim .icerigi kek oldugu icin dayanma süresi uzundur
afiyet olsun dualara talibim dostlar
simdiden hayirli bir hafta diliyorum sizlere