Es selamü aleyküm dostlarim
yine uzun bir ara verdim bunalttim sizleri . üzerime cöreklenen bu agirlik ebedi degil insAllah..
vardir elbet yaradanimin billdigi .Nisan ayina girdik daha düne kadar havalar soguk ve yagmurlu idi .
takii bu güne kadar bahar gelemyecek düsünceleri beynimizde dolasirken ,elhamdülillah bu gün öyle bir gösterdi günes yüzünü sicacik aydinlik mutluluk hormonlari tavan yapti:) ani havanin isinmasi ile beraber baharin geldigini biraz olsun hissedebildik
zira biz burada .
havalar isinmasada yazin habercisi cilek simdiden reonlarda yerini almaya basladi
gerci bizim burada her mevsim herseyi bulmak mümkündür.Dünde esim bir kasa dolusu cilekle eve gelince ne yapsam diye düsünürken ortaya bu güzellik cikti .lakin asamalar resimlenemedi .zira bilegimdeki agri nedeni ile makinayi tasimakta zorlaniyorum .bir an evvel yapmak düsüncesi ile hizlica islemlere gectim
garanti ediyorum hafif ve cok hizli ayni zamanda serinletici bir tat .
malzeme
kek icin
2 yumurta
180 gr toz seker
100 ml sivi yag
100 ml süt
200 gr un
yarim pk kabartma tozu
&
Dolgu malzemesi
3 poset krem santi
200 ml süt
4-5 yemek kasigi tozseker
300 gr temizlenmis cilek el blendirindan gecirilmis olmali
ayriyeten 2 su bardagi kücük dogranmis cilek
&
üzeri icin
16 adet tüm cilek
200 gr eritilmis cikolata
Öncelikle firinimizi 180 dereceye ayarlayip isinmaya birakalim
yuvarlak kelepceli 26 cm kalibimizin tabanini pisirme kagidi ile kaplayalim
Cirpma kabimiza yumurtalari kiralim üzerine sekeri ilave edip,beyazalasincaya kadar cirpalim .
mikseri kapatip icersine siviyagi,ve sütü ekleyelim .bir iki kez karistirip unu ve kabartma tozunu bir kapta karistirip sivi malzemeye ilave edelim biraz karistirip hemen kalibimiza bosaltalim isittigimiz firinda 25-30 dakika pisirelim .pisen kekimizi sogutma teline alip tamamen sogumasini saglayalim .
dolgu malzemesi icin cilegi bir kaba koyalim üzerine sütü,sekeri ilave edip iyice el blendirindan gecirelim .
elde ettigimiz cilekli sütümüz ile ,krem santimizi cirpalim .daha sonra dogradigimiz 2 bardak cilegimizi ilave edelim bir kenarda bekletelim .
soguyan kekimizi ortadan keselim elimizde iki kek hamurumuz oldu.
Pastamizi olusturmak icin saklama kabimizin icine bir tanesini koyalim ,yani taban yapalim
kekin kenarina varsa cember gecirelim yoksa sayet tekrar kelepcesini gecirelim .
hazirladigimiz krem santimizin yarisini koyalim .üzerine diger kek hamurunu kapatalim en üzerine kalan santiyi sürüp düzleyelim saklama kabinizin kapagini kapatip, dondurucuya koyalim .
pastamiz en az 6-8 saat buzlukda donduralim .servis yapmadan evvel 2saat öncesinden normal buzdolabinda cözdürelim .ama tamamen cözülmemeli .servise sunmadan evvel bir saat öncesinden erittiginiz cikolataya cilekleri batirip dondurun.pastanizin üzerine ister resimde görüldügü üzere isterseniz zevkinize göre pastaya yerlestirin kalan cikolatayi arzi ettiginiz sekilde süslemede kullanin .
dilimleyerek servise sunabilirsiniz
Afiyet olsun dostlar dualara talibim
not
tüm cilekleri cikolataya bandirmadan evvel buzdolabinda bekletirseniz, donma islemi cok kisa sürecektir
süsleme acisindan mümkünse yesil yapraklarini koparmayin derim
Tarif bana ait dostlar
