| CEVİZLİ BİSKÜVİ |
Bugün, serin bahar gününüzü nefis bir bisküviyle tatlandırmaya geldim.Ben sütle sundum ama siz bu nefis bisküvileri sıcacık bir kahve yada çayla yiyerek içinizi ısıtabilirsiniz.
Tarif lezzet dergisinin bisküviler ekinden,tarifle azıcık oynadım ama orjinalini çok da bozmuş sayılmam.Tarif ölçüleri gr üzerindendi ,ben sizler için bardak ölçülerine çevirdim ancak gr ölçülerini de yanına garanti olsun diye ekledim.Hangi ölçüyle yapmak isterseniz onu tercih edebilirsiniz.Fırında çok tutmamaya dikkat edin diye de eklemek isterim.
Isırdığınızda kütür kütür çok leziz bir bisküvi,mutlaka deneyip tadın derim.
Diğer kurabiye tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
| CEVİZLİ BİSKÜVİ |
MALZEMELER
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
200 gr pudra şekeri
1 paket vanilya
1 küçük çay bardağına yakın pirinç unu (50 gr)
1,5 küçük çay bardağı mısır nişastası (75 gr)
1 tatlı kaşığı tarçın
1,5 su bardağı kadar iri kırılmış ceviz (120 gr)
2-3 yemek kaşığı süt (hamurun kıvamına göre kontrollü bir şekilde artırabilirsiniz)
3 su bardağından 2 parmak eksik un (300 gr)
| CEVİZLİ BİSKÜVİ |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tereyağı,pudra şekeri ve vanilyayı mutfak robotunda karıştıralım.Elenmiş un,pirinç unu,nişasta ve tarçını da ekleyip ekmek kırıntısı gibi olana kadar robotta karıştırmaya devam edelim.Hamuru derince bir kaba alıp toparlanana kadar kaşık kaşık süt dökerek yoğuralım.Toparlanmayacak gibi görünse de yoğurdukça hamur kendini toplayacaktır,bu nedenle sık sık süt ilave etmeyip bir süre yoğurduktan sonra hamur toplanmıyorsa ekleyelim.Hamur kendini toplayınca iri kırılmış cevizleri de ekleyip hamuru unladığımız tezgahta yoğurmaya devam edelim.Ceviz kırıklarından dolayı toparlanması biraz zor bir hamur ,bu nedenle iyice yoğurmalısınız.
Kıvamını alan hamuru 3 eşit bezeye bölelim ve 6-7 cm çapında rulolar hazırlayalım.Her bir ruloyu yağlı kağıt yada folyoya hava almayacak şekilde sarıp 1 saat kadar derin dondurucuda soğutalım.
Fırını 150-160 dereceye ayarlayalım.Soğuyan rulolardan 1 cm eninde dilimler kesip,kırmadan yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine 3 cm aralıklarla dizelim ve yaklaşık 15-20 dakika kadar (fırınına göre süre değişebilir) altı üstü pembeleşene kadar pişirelim ve ılık olarak servis edelim.
AFİYET OLSUN...
