Hayirli bir gün dileklerimle canlar
havalarin bir türlü ayni düzende gitmeyisi, bu hal
malesef hem ruhumuza hemde bedenimize aksediyor .
zar zor aklimda kalan bir lezzeti yapmaya calistim ve sizlerle paylasmak icin gelebildim
bu lezzeti suzan arkadasimin davetinde tanidim . diyecegim odur ki müthis bir tat .sordugumda tarifini kendisi istanbuldaki kiz kardesinden aldigini söyledi .bire bir tam bir ölcüye malesef sahip degildim aklimda kaldiklari ile yapmaya calisitim. dilerim sizlerde beyenirsiniz .
orjinalliginden ciktigi icin yine benceli oldu kusura bakmayisin suzanim ;) ana temalara sadik kalmaya calistim fakat baktim ki cokda birsey kalamamis eski halinden .
senin elindeki tad yanliz benim damagimda kalsin suzanim ;)
ayrica o gün hersey icin tekrar tesekkür ederim ev sahibeligin ve sundugun lezzetler muhtesemdi
Allah c.c. razi olsun
&&&&
Konsept bana aittir
malzeme
Alt taban
7 tane cokoprens büskivisi (doppelkekse)
2,5yemek kasigi tereyag yada margarin
&
ara malzemesi
200 gr petibör büskivi (sade)
150 gr vanilyali gofret
150 gr iri dogranmis ceviz
150 gr cok kücük dogranmis kuru incir
150 gr cok kücük dogranmis kuru kayisi
2 yumurta beyazi
1 paket kremsanti ( iki poset icikiyor icinden ikiside kullanilacak
1,5 su bardagi süt
&
üst cikolata sosu
2 cay bardagi süt
yarim cay bardagi seker
1 kahve kasigi nisasta
iki kahve kasigi tepeleme kakao sekersiz
200 gr cikolata
Öncelikle tabani yapacagiz .taban icin yagimizi eritelim. büskivileri robotumuza koyup cekelim robotumuz büskivilerimizi cekerken tereyagini yavasca ekleyelim yagimiz karisinca büskivilere robotu kapatalim
26 .yada 28 cm lik kelepceli kalibimiza bosaltip, mümkünse agir bir mutfak gereci kullanarak
tabana bastirip düzleyelim .
yumurta beyazlarini kar gibi oluncaya kadar cirpalim sogukta bekletelim harcimiza ilave edinceye kadar
ayri olarak krem santiyi de süt ile birlikte cirpalim onuda bir kenarda bekletelim
büskiviyi ve gofreti elimizle ufalayalim
dogradigimiz incir ceviz ve kayisi kurusunu koyup harmanlayalim
hazirladigimiz krem santiyi ,yumurta beyazini ,ve
hazirladigimiz harci hep beraber karistiralim
harcimizi hazirladigimiz kaliba bosaltip spatula yardimi ile düzleyelim
cikolata sosu malzemelerini tencereye koyup cirpma teli ile cirpalim
ocaga koyup bir iki tasim kaynatalim .
ocaktan cekip icersine cikolatayi ilave edip karistirarak eritelim
cok fazla sogumasina firsat vermeden ,pastamizin üzerine dökelim
cikolata sosunu döktükten sonra saklama kabinin kapagini kapatip buzdolabin da
bir gece bekletelim
ertesi günü dilimleyerek servise sunabilirsiniz .
afiyet olsun dualara talibim dostlar
birkac not düsmek istiyorum .pasta hakkinda .
mümkün mertebe kuru meyvalari kücük dograyin! zira pastaniz keserken dagilabilir .
üzerine kullanacaginiz cikolataniz bitter olsun
mutlaka ama mutlaka bir gece dinlenmeli buzdolabinda
sosunda bulunan seker miktari türkiyede yasayan dostlarimiz icin az gelebilir aldigim duyumlara
göre benim kullandigin seker miktari bazen az gelebiliyormus buda seker kalitesi ile ilgilidir
tat olarak ama bu pastada kuru meyvalarin büskivinin ve santinin sekeri ile birlikte gayet yeterlidir .
Muhabbetle efendim