hayirli bir gün dileklerimle canlar
suskun gecen bir kac gün sonrasi iki maffins tarifi getirdim sizlere
bahar yorgunlugumu, duygusal yogunlukmu bilmiyorum .kulagima gelen nameler ile sizlere yaziyorum su an.bol resimli bir paylasim olacak insAllah .öncesinde namalere bir tik yapip onun esliginde keyifli bir okuma diliyorum .günümden bir kac karede ekledim ;)
resimde görmüs oldugunuz maffinler bir etkinlige gittiler Rabbim bereketini arttirsin umarim beyenilmistir .ben genelde aksamlari birseyler üretmeye calisirim sesiz sakin kizimin ara bölmelerine maruz kalmadan
olmassa olmazim gecesi gündüzü fark etmez o varsa hersey kolay gelir gözüme
az sekerli ve sütsüz bir kahve ;)
mutfagimin demir basi leptopumbakin size kanitlari sunuyor aksam saat sekizde baslamisim maffinleri yapmaya .iki gün öncesine kadar aksam saatinde disaridaki sicaklik 12 derece idi. lakin bakin simdi nasil biliyormusunuz ? tansiyon nasil allak bullak olmasin ruhunuz nasil daralmasin dostlar
365 günün yaridan fazlasi böyle günese isiga hasret
bu griligi evimde gece gündüz yanan her tarafima serpistirdigim isiklarla savmaya calisiyorum
tavsiye ederim
mutfaga salona her köseye serpistiriyorum isiklari .degisiyor biraz olsun ruh hali insanin .
ruhumu bogan renklere hasret birakan süreci kapimi acinca elindeki buketle
ev sahibem kirar griligi ..bu sabah oldugu gibi :)
herkeze böyle bir ev sahibesi diliyorum .her hafta sagolsun aksattirmadan yapar bunu nerede ise
sagolsun
bakinca gözü gönlü aciliyor degilmi insanin :)
lafi cok uzattim cok özür
maffinimize gelince canlar ilk basta verdigim resimdeki maffin icin gerekli malzeme söyle .
malesef asamalar resimlenemedi bu tarifin zira 70 adet BiG yani büyük boy maffin hazirlamak
asamalari resimlemeye engel oldu .
malzemesi söyle
4 yumurta
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi süt
1su bardagi ( türkiyede yasayanlar icin 1,5 su bardagi diyorum
3 su bardagi un
1 su bardagi seker ,türkiye icin 1,5 su bardagi
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya sekeri
yarim cay kasigi karbonat
2 yemekkasigi kakao tepeleme olmasin
üzeri icin eritilmis cikolata
yapilisi
yumurtayi ve sekeri vanilya sekerini beyazlayincaya kadar cirpin
mikseri kapatip icersine sivi yagi ve sütü ekleyin .bir iki kez karistirip üzerine ayri bir kapta karistirdiginiz un ,kabartma tozu,kakao karbonat karisimini ekleyin. cirpma teli ile iyice karistirip maffin kaplarina 4/ 3 dolacak sekilde paylastirin . isitilmis 180 derece firinda 20-30 dakika pisirin. cikarmadan evvel kürdan testine tabi tutun .zira maffin kaplarinin büyüklügü ve firinin kapasitesi süreyi degistirebilir .
pisen maffinleri firindan alip sogutun. soguyan maffinlerinizi erittiginiz cikolata ile kaplayip
dilediginiz gibi süsleyin .
yapimi cabuk ama lezzetli ve dayanan bir mafffindir tarifi bana ait
simdi gelelim ikinci maffin tarimize
bu tarifimiz elmali. yine kendi kombinlemem yani tarif bana ait
biz cok sevdik :) bakalim sizler sevecekmisiniz
malzeme
4 yumurta
250 gr margarin oda isisinda
250 gr pudra sekeri
400 gr un
100 gr ince irmik
100 gr üzüm
500 gr soyulup dogranmis elma
100 gr dogranmis ceviz yada findik
1 cay bardagi hamura elma suyu
1 kabartma tozu
1 pk vanilya sekeri
1 kahve kasigi tarcin
üzeri icin 1 su bardagi elma suyu
yapilisi
bunun asamalarini resimledim ;)
ilk önce elmamizi soyalim. kücük küpler halinde dograyip bir kenarda bekletelim biraz limon suyu ilave ederseniz kararmaz elmalariniz .
pudra sekerini ve oda isisindaki margarini vanilya sekerini mikserimiz de beraberce cirpalim
tamamen cözülüp krema kivamina gelmeli
krema kivamina gelen haricmiza teker tekar olmak kayidi ile yumurtlalari ekleyelim
her bir yumurtayi en az 30 saniye cirpin
üzerine kabartma tozu ile karistirdigimiz unu ve irmigi kasik yardimi ile yavas yavas ekleyelim. bu arada cirpmaya devam edelim.yavas kademade calismali mikseriniz un ekleme islemi tamamlaninca elma suyunuda azar azar ekleyerek karisima ilave edelim .
hamur malzemesinin islemi tamam. mikserimizi kapatip kabimizi disari alalim
üzerine dogradigimiz elmalari, üzümü ,cevizi, tarcini ekleyip spatula yardimi ile alt üst ederek karistiralim
ben yine büyük boy maffin kaplari kullandim. fark ettim,ki maffin kaliplarinin sert olanlarindan kullaninca, mafffin kalibi kullanmaya gerek kalmiyor. hepsini firin tepsisine dizip bir celsede pisirdim sayet maffin kagitlariniz saglam degilse, kaliba koymanizi tavsiye edecegim zira yayilabilir .
maffin kagitlari yine 4/ 3 dolmasi gerek ..
firin isisi yine önceden istilmis 180 derece olmali 30 dakika sonrasinda teste tabi tutalim yine
pisen maffinleri firindan alip hemen sicakken üzerine her birine 2 yemek kasigi olacak sekilde elma suyu gezdirin ve dilediginiz miktar tarcin ile karistirilmis toz seker serpistirin .
soguyunca servise sunabilirsiniz canlar
bakin gurbette yine aksam oldu .dualara cok talip bu Allah ne verdiyse
Muhabbetle efendim