Siyah bulgur diye bilinen çiğ köftelik bulgurla daha kıvamlı
ve lezzetli çiğ köfteler yapılabildiğini keşfettiğimden beri aşağıda anlattığım
şekilde yapıyorum çiğ köfteleri. Tadına bakan herkesin çok beğendiği bir lezzet
çıkıyor ortaya. Aslında daha önce etsiz ve patatesli çiğ köfte tariflerini vermiştim.
Onlarda lezzetli ve güvendiğim tariflerdi. Ama siyah bulgur kesinlikle ayrı bir
lezzet katıyor ve köfteyi toparlaması daha kolay oluyor. Çiğ köfte yapmasını ve
yemesini seviyorsanız mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı isot
- 3 yemek kaşığı çiğ köfte baharatı
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz karabiber
- 1 yemek kaşığı limontuzu
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 5 su bardağı siyah bulgur
- 4 su bardağı sıcak su
- 4–5 diş sarımsak rendesi
- 2 orta boy kuru soğan rendesi
- Nar ekşisi
- Yarım demet maydanoz
Hazırlanması:
- Limon tuzunu derin bir kabın içerisine alın ve üzerine 1 su
bardağı sıcak su ilave edip eriyene kadar karıştırın. - Eriyen limon tuzunun
içerisine isot, çiğ köfte baharatı, karabiber, kırmızı pul biber, domates
-biber salçasını ilave edin ve iyice karıştırın. - Bu karışımın içerisine çiğ köftelik
bulguru ve kalan 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. - Ağzını kapatıp
15 dakika kadar bulgurlar yumuşayana kadar bekletin. - Yumuşayan bulgurlarınızın
üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsakları da ekleyip iyice yoğurun. - En son nar
ekşisini ve doğranmış maydanozları da ilave edip çok az yoğurun. - Elinizle şekil
verip servis edin.