merhaba,
tariflerim arasında bakarken bazı basit ve temel tariflerimin olmadığını anladım...sigara böreği, mercimekli köfte...gibi....hemen sigara böreği yapıp, haftasonuna girerken sizlerle paylaşmak istedim....kahvaltıya yapabilirsiniz...
ilk sigara böreği tarifini komşumuzun kızı latife abla bir gazete yaprağı arkasından okuyup denemişti ve bizlerde sigaradan börekmi olur diye gülmüştük....oda "aaa olurmu sigara hiç yok içinde sadece hamur ve peynir" demişti....sonra denedikçe ve yufkacılar çoğaldıkça hemencecik sarar olduk...
eşimle okulumu bitirir bitirmez evlendiğimiz ve becerikli bir annenin kızı olduğum için hiç yemek yapmadan büyümüştüm...:))...annem daha çok okuyum daha çok dikkatimi okula vereyim diye pek ev işine karıştırmazdı..ama kendisi her daim hamur açan, içli köfte yapan, değişik pasta börek deneyen cengaver bir kadındı.....evliliğimizin ilk yıllarında sürekli sigara böreği sarıp sabaha hazırlama çabamı hatırlıyorumda, çok tecrübem olmasada annemden bazı şeyleri görmüş olmak bile demekki beni mutfak konusunda bilgi sahibi yapmıştı...
sigara böreğinin güzel yanı rahat bir zamanınızda bol bol sarıp buzluğa koyarsanız, dilediğiniz zaman çıkarıp hazırlayabilirsiniz
gelelim tarifimize:
* 1 kg yufka
* yaklaşık 1 kg peynir
* dilerseniz maydanoz, kırmızı tatlı toz biber ve kararbiber
* herbir yufka dörde bölünür
* içine peynir, maydanoz, veyz sevdiğiniz harçtan ince bir sıra konup, kenarlarıda kapatıp sarılır
* sık kullanmasakta, oğlum seviyor diye aldığımız salamlarıda böreğe sardım
* üçgenin en ince ucuna gelindiğinde birkaç damla sütle ıslatıp yapışmasını sağlamak gerekirki kızartırken açılmasın
bir de artık eskisi gibi sigara böreğini pişiriken asla bol yağda kızartmıyorum, teflon tavanın tabanını birkaç damla ile yağlayıp, çevirerek kızartıyorum.....