Hayirli aksamlar dostlar .
dilerim saglik huzur yeridedir . ilk önce bir haberi vereyim istiyorum kisa bir sürede cok verimli olmasina ragmen facebook,da ki yemek sayfami kapattim .
emegin hafife alindigi, kopyalamanin el üstünde tutuldugunu görmek cok aci verici .
bir insana kolaylasitrilan seyler o insana verilmis bir lütufdur .o kendisine saklamayip paylasiyorsa onun emegini kopyalamak ne kadar adildir .bilgi insana yüktür vermeli ki yer acilsin yerine yenileri gelsin benim mal kaygim yok dostlar.benim dua kaygim var. ben ahiret azigi az bir insanim. dualarima sahip cikmak hakkim diye düsünüyorum .baskalarinin sirtinda biryerlere gelmek ne kadar dürüstlüktür .
kusura bakmayin zihnimin almadigini ne kisiligim nede aklim kabul etmiyor .
ÖLÜM var, hesap ,nizam, terazi .dilden cikan, elden cikan ,herseyin er yada gec hesabi var ....
emegime degil bana edilen duaya ahiret azigima saygi duyulmasini istiyorum yanlizca .
dolayisi ile tarifler artik burada haklarinizi helal edin basinizi sisirdim .
cöregimizin tarif bana ait olusturdugum günden itibaren bir kac kez yapmak nasip oldu
ama eklemek bu güne nasipmis .bir kahvaltida yenmesi gereken hepsi icinde diyebilirim bir tek onu yiyerek kahvalti yaptim diyebiliriz
malzeme
1 kg un
500 ml süt
300 ml sivi yag
1 maya
1 yemek kasigi toz seker
1 tüm yumurta
2 yumurta beyazi ( sarilar üzerine )
1 kahve kasigi karbonat
250 gr beyaz peynir
2 büyük patates
2, kahve kasigi tuz
2 cay kasigi karabiber
üzerine
soyulmus ay cekirdegi
yaklasik 150 gr rendelenmis kasar
arzu ederseniz pul biber
yogurma kabimiza maya seker süt siviyag yumurtalari koyup iyice karistiralim
üzerine unu tuzu sirkeyi karbonati karabiberi ekleyip iyice yoguralim
tüm malzeme kabindan ayrilmali yogurma islemi bitiminde.
mayalanmasi icin bir kenarda bekletin yaklasik yarim saat
patatesleri soyup rendeleyin elinize alip suyunu iyice sIkIn mayalanan hamura
ilave edin üzerine peyniri ufalayin hepsini karistirin firini 200 dereceye ayarlayip isinmaya birakin
firin tepsisine yagli kagit serip hamurunuzdan bir yumurta dan daha büyük koparin elinize düzleyip tepsiye koyun hamurlarin.üzerine yumurta sarisini sürüp önce aycekirdeklerini onun üzerine kasar rendesini serpistirin isittigiminiz firina verin kizarincaya kadar yaklasik 30 dakika bu süre büyüklügüne göre degisiyor. ben oldukca büyük yaptim. iki yumurta kadardi elime aldigim hamur bezeleri
aileniz kücük ise yarim ölcü yapmanizi tavsiye ederim .oldukca bereketli bir tarif oldu
afiyet olsun dualara talibim dostlar