Malzemeler (5kişilik)
· 400 g kalın
(3 numara) makarna ya da özel fırın
makarna
· 750 g ılık
Beşamel Sos
· 2 adet yumurta sarısı
· Tuz
· 100-150 g sert az yağlı beyaz
peynir (ufalanmış)
· 120 g rendelenmiş permasan
peyniri veya kaşar peyniri
Yapılışı
· Bir tencerede yeterli miktarda
suyu kaynatınız.
· Kaynayan suya tuz ve sıvı yağ ilave
ediniz.
· Makarnaları içine
atıp, ara sıra tahta kaşık
ya da çift dişli çatal ile karıştırarak, 10 dakika kısık
ateşte haşlayınız.
· Bir fırın
tepsisini veya borcamı yağlayınız.
· Ilık
beşamel sosa birer birer yumurta sarılarını katıp,
çırparak yediriniz.
· Tepsinin altını kapatacak
şekelde sosu tepsinin altına
yayınız.
· Sosun bir kısmını tepsinin
üzerine yaymak için ayırınız.
· Geriye kalan sosu makarna ile
karıştırınız.
· Sosla karışan
makarnayı tepsiye yayınız.
· Ayırdığınız
sosu makarnanın üzerine dökünüz.
· Fırına
veriniz.
· Pişmesine
5 dakika kala tepsiyi fırından çıkarıp
üzerine rendelenmiş peyniri serperek fırına
atıp 5 dakika daha piştikten
sonra fırından alınız.
· Sıcak
servis yapınız.
AFİYET OLSUN !Yemek
tarifleri, resimli yemek tarifleri, ne pişirsem, tarif, kolay, pratik,
lezzetli, oktay usta, püf noktası, nasıl yapılır, pratik tarif, özel tarif,
kolay tarif, ekonomik tarif, resimli, yeşil elma, emine beder, farklı tarifler,
dünya mutfağı, yemek, food, food recipes, easy turkish food, food book,Daily
food recipes, dünya mutfağı, türk mutfağı, İtalyan mutfağı, hint, Amerikan,
Meksika, çin, rus, hint, Hindistan, mısır, japon, pasta çorba ,et yemekleri,
tavuk, sebze, vejetaryen, kek, köfte, içecekler, kokteyller, balık, deniz
ürünleri, pilavlar, makarnalar, börekler, turşu, organik bezinler, organik
tarifler, zeytin nasıl yapılır, doğal ürünler, sağlıklı yaşam, sağlıklı
beslenme, doğal yaşam, egzersiz, spor, sağlık, pratik bilgiler, beslenme
önerileri, diyat önerileri, sağlıklı diyet, diyet yemekleri, tart, hamur
işleri, tatlılar, bebek yemekleri, çocuklara uygun yemekler, parfe, sütlü
tatlılar, şuruplu tatlılar, meyve tatlıları, tavuk yemekleri, mezeler, tadımlıklar,
garnitürler, yemek sözleri, yemek tarifleri oktay usta, öğrenci yemekleri, pratik
öğrenci yemekleri tarifleri, ziyafet yemekleri, ramazan yemekleri, ramazan
tatlıları, sahura ne pişirsem, iftara ne pişirsem, pratik ramazan sofrası
tarifleri, lezzetleri, iftar sofrası, lezzetli tarifler, ekonomik tarifler, yaz
yemekleri, hafif yaz yemek tarifleri, kış sofrası, kışın ne pişirsem, kış
yemekleri, vejetaryen sofra, tarif, etsiz
yemekler, diyet, tarifleri, kilo verdiren yemekler, kalorisi az yemek tarifleri,
sağlıklı beslenme ,sağlıklı yaşam önerileri, egzersiz önerileri, malzemeler, kullanılan,
dikkat edilmesi gerekenler, kahvaltılıklar, kahvaltıya ne yapsam, yapsam, ne,
farklı kahvaltılık öneriler, akşama ne pişirsem, akşam yemeği önerileri, öğle yemeği
önerileri, çay saati, çay saatine ne yapsam, hafif yemekler, atıştırmalıklar,
atıştır, aperatifler, meze, en güzel tarifleri, denemiş tarifler, tutan
yemekler, ne pişirsem, oktay usta, elifin mutfağı, yeşil elma, ustalardan
tarifler, uzman yemek tarif, pratik bilgiler, mutfak bilgileri,en
güzel,en,emine beder,usta,yemek,bebek yemekleri,mama,organik yemekler,organik
bebek yemekleri,4-6 aylık,6-12 aylık,bebek ara öğün,bebek çorbaları,bebek sebze
püreleri,bebek et yemekleri,bebek içecekleri,bebek tatlıları,organik
annelik,0-6 aylık,12 aylık,,denenmiş,pratik,yeşil elma,emine beder,yemek
tarifleri,ramazan yemekleri,yaz yemekleri,et yemekleri,kurban eti pişir,kavurma
tarifi,kurban etinin parçalanması,kurban paylanması,