Es selamü aleyküm canlar hayirli cumalar .
et suyu tarifim var sizlere bu gün uzunca bir süredir arsivimde bekleyen .kizimin arkadasinin annesi sevgili nurgülcük istemisti .o dönem hazirlamistim .lakin eklenememisti .
canlar et suyu tabletini tencereye atmak burda yapacagimiz sürecten cok daha kolay
ama icersinde ne var bilmek ve en önemlisi glumat yani lezzet arttitirici olamamasi
en büyük avantaji zira zararli bir madde .
derim,ki bir gününüzü ayirip hazirlayin. lezzetteki farki,
sagliga zararli olmadigi icin gönül rahatligini yasayin
malzeme
700 gr kemikli et
1 büyük kuru sogan
1 iri havuc
1 bas kücük sarimsak
bir bag maydanozun saplari
1 adet pirasanin yesil kismi
2 parmak kalinligin da kereviz
1 domates
1 kapya biber
2 yemek kasigi toz seker
1 kahve kasigi tane karabiber
tuz
yarim cay bardagi siviyag
2 adet defne yapragi
2-3 adet ardic
arzu ederseniz 2-3 yemek kaasigi dogranmis ic gömlek yagi
tencereye siviyagi koyalim malzemeleri yikayip sogani soymadan ikiye bölelim havuc ortadan bölelim
pirasayi ortadan dilelim
sarimsagida soymadan kabuklu haliyle ortadan keselim .
sivi yagi büyük bir tencereye .cünki su miktarimiz fazla olacak ve kizartirken etrafa
sicramamasi icin kenarlari yüksek bir tencere kullanmak iyidir iyice isinan yagimizin icersine kemikli etlerimizi birakalim teker teker .icersine ic yagini ve toz sekeri ve 3 kahve kasigi tuzu koyalim
resimde görüldügü üzere hal alincaya kadar iyice kizartalim .
sekerden dolayi rengide karamel haline gelecektir
üzerine sebzeleri ekleyelim domatese yanlizca bir cizik atmaniz kafidir .tekrar tuz ilave si yaklasik 2 kahve kasigi daha karabiberleri defne yapragini ve ardici ekleyelim
üzerine 3 litre su ekleyelim
ilk kaynamaya basladiginda üzerine bir miktar köpük olusacaktir onu kevgir yardimi ile alalim
et suyumuz fakurdamadan kaynamali sebzeler reklerini birakmadan özünü suya birakmali
o sebeple en düsük ayara alip kapagini kapatalim .yaklasik 2 saat kendi haline kaynamadan isinarak pismesi saglanip hazirlanmali
et suyumuz pisince önce sIkI bir elekten süzelim biraz dinlendirelim
sogumasina firsat vermeden tekrar bir kez daha süzelim
süzerken en altta kalan tortusunu koymayalim bes on dakika daha dinlendirip birkez daha süzelim dipte kalan tortuyu yine koymayalim
varsa pilastik kücük kaplariniza paylastiralim her bir porsiyon lezzet olarak yemekde his edilmek isteniyorsa .200 ml olmasi gerekmektedir .yoksa böyle kaplariniz
plastik bardaklara bölüstürebilirsiniz bu haliyle buzluk cekmecesini cikarip rafina dizin donduktan sonra plastik bardaklari kesip cikarin naylon torbalar koyup kullanmak icin saklayin
her yemeginize bir bardak porsiyon yeterli olacaktir
afiyet olsun dualariniza talibim dostlar cok ama coooookca
Not
bu islemi ayni sekli ile tavuk etinede uygulayabilirsiniz .
yapmaniz gereken tavuk kemiklerine 4-5 adet kanat eklemeniz lezzeti farkli kilacaktir
ben sizlere burada normal kemikli et kullandim .
ama bilmelisiniz ben et suyunu en fazla boyun ile yaparim ;)
