Herkese merhaba,mutlu haftalar.
Biz de aldık karnemizi,ana okul karnesi deyip küçümsemeyin,çocuğumuzun gelişimiyle ilgili çok önemli gelişimleri ve bilgileri içeriyor.Yağız bu karneden sınıfı geçti şükür,öğretmenin yazdıkları beni ziyadesiyle mutlu etti.Bende sizinle kısaca mutluluğumu paylaşıp,sizin karnelerinize de hayırlı olsun demek istedim,asıl yazı ve görseller BURADA okumak isterseniz bekleriz.
Gelelim asıl konumuza; geçen haftayı sebepleriyle açıkladığım pratik bir tarifle kapatmıştım.Bu haftayı da pratik bir tarifle açmak istedim.Hastayız yada vaktimiz yok ,e birde karnımız acıktı ne yaparız ? Hemen dışarıdan yemek söyleriz,özellikle de pizza sipariş ederiz.Bence etmeyin,pahalı,katkı maddeli ve oldukça yavan bir pizza yemektense,fırından aldığınız hamurla evde kendiniz yapıverin :)
En iyi,en bol malzemeli denilen pizza bile bana çok yavan geliyor,tek güzel yanı hamuru,onu da fırından aldığımız hamurla gayet güzel yapabiliriz.Üzerine de dilediğimiz malzemeleri kullanarak çok kısa sürede mis gibi bir pizza yapabiliriz,bence aklınızda bulunsun.
Ama vaktim ve enerjim var benim diyorsanız, diğer pizza tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
2-3 kişilik
MALZEMELER
1 adet ekmek hamuru
üzerine:
1/2 çay bardağı ketçap (ya da 2 adet domatesin rendesi)
bir miktar su (ketçabı açmak için)
salam
sucuk
kornişon turşu
çarliston biber
mantar
mısır
çeçil peyniri
tulum peyniri (tercihe kalmış)
biberli yeşil zeytin
rendelenmiş kaşar peyniri
kekik
HAZIRLANIŞI
Öncelikle ekmek hamurunu unladığımız tezgaha alalım ve merdaneyle açabidiğimiz kadar açalım.Esnek bir hamur olduğu için fazla açılmıyor malesef,sadece şekil vermek için biraz açalım ve yağladığımız yuvarlak fırın tepsisine yerleştirelim.Ellerimizi de hafifçe yağlayıp elimizle her yeri eşit kalınlıkta olacak şekilde el hareketleriyle açalım.Birazda yanlara doğru yükseltip hafifçe yandaki fazlalığı kıvırıp yükselti yapalım.
Üzerine önce suyla açtığımız ketçabı (dilerseniz domates rendesi de kullanabilirsiniz,ben yazın domates,kışın ketçap kullanıyorum) eşit bir şekilde yayalım.Ardından bir miktar kaşar rendesi serpelim (çok olmasın) ardından doğranmış kornişon,salam,sucuk,mantar,çarliston biber,biberli yeşil zeytini dizelim.en son tel tel ayırdığımız çeçil peyniri,mısır ve bir miktar tulum peynirini de serptikten sonra önceden ısıtılmış 190-200 dereceli fırında pişmeye bırakalım.Hamurun altı ve üstü kızarınca üzerine bolca kaşar peynirini de serpip kaşar peynirleri eriyene kadar tekrar fırına verelim.Kaşarı eriyen pizzayı fırından alıp üzerine kuru kekik serpip sıcak ya da ılık olarak servis edelim.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi