PEMBE SULTAN |
Taslaklara bakıp hangi tarifi yayınlasam diye düşünürken birden gözüme,yapılışı pratik,tadı leziz adı sultanlara layık bu salata ilişti.İlk blog kurduğumda yayınlayıp sonrada taslağa kaldırdığım,Yağız'ın doğum günü menüsünde olup hala tarifi verilmemiş garip salatam benim :)
Aslında biraz da kolay ve çok bilindik bir tarif olduğu için hep yayınlasam mı? yayınlamasam mı? diye de tereddütte kalmadım değil ama hep alengirli tarifler olacak değil ya,araya pratik tariflerde serpmek gerek.Hele de yeni evli,bekar yaşayan ve öğrenci takipçilerimden konuyla ilgili sitem dolu yorumlar ve mesajlar alıyorken.üstelik herkesin bir yapış şekli var,acaba ben nasıl yapıyorum değil mi? :)
Adı kadar tadı da nefis ve bir o kadar pratik bu salatayı denemeyenlere şiddetle öneririm.Davet sofralarına da çok yakışıyor.Ben hemen servis öncesi yaptığım için pembe oldu, bu sebeptendir ki adı da Pembe sultan oldu.Ama siz biraz daha fazla bekletip biraz daha fazla karıştırırsanız adı birden Mor sultan olabilir :) Rendelemek de rengini oldukça değiştiriyor.Ben bazen normal yoğurtla bazen de süzme yoğurtla yapıyorum her iki hali de nefis oluyor aklınızda bulunsun.Kısacık bir tarife bu kadar uzun bir giriş yazısı yazmak da biraz garip oldu ama kesinlikle planmış değil,bende yazdıktan sonra fark ettim :)
Neyse bu kadar gevezelik yeter ! hepinize mutlu bir hafta sonu diliyor,çekiliyorum :)
PEMBE SULTAN |
MALZEMELER
1/2 mor lahananın yarısı
1 kase kadar yoğurt ya da süzme yoğurt
1-2 yemek kaşığı mayonez
tuz
zeytinyaÄŸ
limon
PEMBE SULTAN |
HAZIRLANIÅžI
Öncelikle lahanayı incecik kıyalım yada rendeleyelim. Kıydığımız lahanaları tuzla ovalım,üzerine damak tadımıza göre zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştıralım.Ayrı bir kapta yoğurt ve mayonezi krema kıvamına gelene kadar çırpalım ve lahanaya ekleyip güzelce harmanlayalım.Eğer servis vaktine zaman varsa arada karıştırarak renginin daha da koyulaşmasını sağlayabilirsiniz (ben hemen servis ettiğim için rengi pembe oldu,eğer biraz daha bekletip karıştırırsanız rengi daha da güzel olacaktır).
Dilerseniz servis ederken üzerine tekrar zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi