HAVUÇ TARATOR |
Herkese merhaba,hayırlı cumalar.
Bu aralar feci bir yoğunluk içindeyim,misafirler,umre yolcuları,etkinlikler,tatilde olan bir yavru derken hiç boş günüm kalmadı nerede ise.E bu durumda tarif yayınlamak da oldukça zor oluyor tabi.Bende hiç yayın yapmamak yerine taa bayram soframdan kalma,beni yayınla diye gözümün içine bakan tarifimi aradan çıkarayım dedim :)
Çoğumuzun severek yediği bir meze türüdür tarator,yapış şekli ufak tefek değişiklikler gösterse de genelde aynıdır,sadece sebzeler değişir.Havuçlu en sık yaptığım ve sevdiğim tarator çeşididir,biz çok seviyoruz,sizlere de öneririm.
Diğer salata ve meze tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
5 kişilik
MALZEMELER
3-4 adet havuç (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı sıvı yağ (sotelemek için)
1 adet küçük kuru soğan (tercihe kalmış,katmasanızda olur)
1 kase yoğurt yada süzme yoğurt
ceviz kırığı
tuz
zeytinyağı
nane
HAZIRLANIŞI
Öncelikle sıvı yağı yapışmaz bir tavaya alıp ısıtalım ve küçük küçük doğradığımız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavuralım.Rendelenmiş havuçları da ekleyip kavurmaya devam edelim.tuzunu da ekleyip havuçları biraz diri kalacak şekilde kavurduktan sonra ocaktan alıp ılımaya bırakalım.Ilıyan havuçlara yoğurt yada süzme yoğurdu,ceviz kırıklarını ekleyip harmanlayalım.Üzerine dilerseniz yağda yakılmış nane gezdirebilirsiniz,ya da benim gibi biraz zeytin yağını gezdirip naneyle de süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
Twitter : Reyhan Ksc
instagram : reyhanksc
facebook: anne eli gibi