aksama kadar siz bir isim bulun ,kismetse aksama ekleyeyim demistim
ve geldim
es selamü aleyküm dostlarim hayirli aksamlariniz geceleriniz olsun .
dün beynimi bosaltma cabasi sonucunda ortaya cikan bu görüntüdür..
benim kendimi dinlendirdigim ,bir olay pasta yapmak. ruh halime göre sekil alir, icerigi ona göre degisir
niyetimde bir ziyaret vardi planli
bu gün bir ablamizi hayirli olsun ziyaretine giderken götürdüm pastami .
peygamber efendimizin sünnetlerinden ,bir misafirlige giderken tatli götürmek .. ne güzel bir sünnet cifte mutluluk yasatan insani huzura götüren paylasmayi sevgiyi artiran
hem sünneti yeniyeyi yasatmak, hem insanlari mutlu etmek,
pastayi yaparken ayri bir mutluluk paylasirken ayri
sonsuz hamdü senalar olsun alemlerin Rabbine
sasirmaca yok siz soktunuz benim aklima destani mercan pastasinda okadar co pancarli yorumu geldiki
pancarli bir yas pasta yapmak sart oldu :)
malzeme
500 gr pancar
500 gr toz seker
2 su bardagi su bardagi su
&
keki icin
200 gr oda isisinda tereyag .yada margarin
3 yemek kasigi pudra sekeri
6 yumurta
3,5 su bardagi un
1 pk kabartma tozu
yarim cay kasigi tarcin
yarim su bardagi süt
&
dolgu malzemesi
1 pk vanilyali puding
200 gr krem peynir yada maskarpon peyniri
4 yemek kasigi pudra sekeri
400 ml süt (puding icin )
1 poset krem santi
1 su bardagi süt (santi icin )
&
aralara serpistirmek icin orman meyvesi yaklasik 200 gr
yapilisi
öncelikle pancarlarimizi tek tek aliminyum folyoya sarip firinda pisiriyoruz
ortaboy pancarlar yaklasik 1 saatte piser hemen sicakken kabuklarini soyup dogruyoruz
üzerine sekeri ve suyu ekleyip kaynatiyoruz serbet olacak kivamda olmasi yeterli yaklasik 20 dakika tenceremizden
yaklasik yarim su bardagindan fazla suyundan bir kenara ayiriyoruz kekleri islatmak icin kullanacagiz bu suyu .pancarlarimizi elblendirindan geciriyoruz ön hazirlik tamam ;)
mikserimize tereyagini pudra sekerini koyup iyice cirpiyoruz .üzerine yumurtalari ekleyip homojen bir kivam alincaya kadar cirpmaya devam ediyoruz. pancarimizdaki seker pastamiz icin yeterli seker
sakin seker eklemiyoruz fazladan
el blendirindan gecirdigimiz pancarimizi ilave edip bir kez daha karistirip
unu kabartma tozunu tarcinida ekleyip bir iki kez daha karisitrip unu yediriyoruz
20-30 cm capindaki tüz iki tepsiye paylastiriyoruz isitilmis 180 derece firinda
yaklasik 50 dakika pisiriyoruz kürdan testi yapmayi ihmal etmeyin
pisen keklerimizi sogumasi icin kaliplardan cikarip dinlendiriyoruz
önce üzerlerini hem düzlemek amacli hem süsleme amacli ince bir tabaka kesiyoruz bunlari süslemede kullanacagiz atmiyoruz
daha sonra ikiye iki pad olacak sekilde kesiyoruz keklerimizi
her iki kekimizide toplam 4 parca olacak
vanilya pudingini pudra sekerini ve sütü karistirip pisiriyoruz sogumasi icin onuda bir kenarda bekletiyoruz tüm malzemeler soguyunca kremsantiyi süt ile cipiyoruz
soguyan pudinge krem peyniri ilave edip iyice karistiralim. en son kremsantiye pudingi ilave dip iyce karistirin
saklama kabina hamurlarimizdan bir tanesini tabana koyalim üzerine pancardana yirdigiiz su ile firca yardimi ile keklerimizi ara ara islatalim
üzerine kremamizdan biraz sürüp meyvamizdan serpistirelim daha sonra tekrar keklerimizden bir tanesini üzerine koyalim tekrar ara ara islatalim kremadan biraz sürelim meyva serpistirelim
bu sekilde pastamizi tamamlayalim kalan krema ile üzerini kenarlarini kaplayalim .
üzerinden hafif keserek cikardigimiz kek kirintilarini elimizle iyice ufalayalim pastamizin kenarlarina diledigimiz gibi serpistirelim ve arzu ettiginiz dilediginiz gibi süsleyin
bu asama artik ruh dünyaniza kalmis
ben en üstüne beyaz cikolatada rendeledim
mutlaka bir gün önceden yapilmali zira lezzeti etkileyen bir durum söz konusu
TARIF BANA AIT
afiyet olsun dualariniza talibim dostlar
yorumlariniz icin sonsuz sükran
