Es selamü aleyküm dostlar dilerim iyisiniz hepiniz .
bakiyorum yüzünüzü burusturdunuz. belki de tiklamadiniz bile kapuska ismini görünce .
belki meraktan bir bakiyorsunuz öylesine .dilerim yanilirim .
mutfak kanunlarim da mevsimin de cikan sebze yada meyva o mevsimde cikiyorsa o mevsimde tüketilmelidir
yüce yaradan elbet bir hikmet üzere yaratimis bu mevsimde ki sebze yada meyvayi .
süphesiz Allah yarattigi kulunun ihtiyacini daha iyi bilir .
cok kimsenin agzina sürmedigi kokusundan hoslanmadigi agzima sürmem yada benim agiz tadim degil diyenlere derde muzdar oluncami yenilmeli ? diye soracagim. bakin beyenilmeyen lahana nelere sifa
düsünüp akletmemiz lazim lahana lütfen tikla ama
elhamdülillah lahana asigi bir esim var illaki kapuska diyen hemde
kizim ilk zamanlar direndi ama direncini bir operasyonla kirdim sevmese bile bir tabak yemek zorunda oldugunu bilir .bu inat bir günlük caba sonucunda kirildiyüregim acidi üzüldüm ama onun icindi tüm yaptiklarim ilerde beni anlayacagini düsünüyorum ve iyiki
yapmissin annecim diyecek .gelelim tarifimize canlar
malzeme dilerseniz yarim ölcü yapabilirsiniz
1,300 gr iri dogranmis lahana
2 orta boy sogan
5 tane yarim adet kurutulmus domates
4 tane ancuez
(mutlaka kullanin derim ama yoksa elden gelen birsey yok )
1 cay bardagi sivi yag
2 adet defne yapragi
2 yemekkasigi üzümsirkesi
yarim kutu konserve dogranmis domates
1 ,5 yemek kasigi salca
1 kahve kasigi toz kirmizi biber
tuz karabiber
lahanamizi yikayip iri dograyalim
sogani ve kurutulmus domatesi piyazlik seklinde dograyalim
tencerenizi mümkünse büyük kullanin
karistirirken oraya buraya dökümesin ve iyi karisssin
sivi yagi koyup isitalim icersine ancuezi ilave edelim merak etmeyin
ne kokusu ne tadi asla his etmiyeceksiniz
eriyince ancuez icersine sogani ve kurutulmus domatesi defne yapragini koyup kavuralim
daha sonra salcayi ilave edip bir iki kez cevirelim hemen üzerine konserve dogranmis domatesin yarisini koyalim yaklasik 4 yemek kasigi dolu dolu
hemen üzerine dogradigimiz lahananin yarisini koyalim.
bir iki kez cevirelim üzerine yemeklik kirmizi toz biberimizi serpistirelim .
daha sonra kalan lahanayi ilave edip ,yaklasik 5-7 dakika kavuralim karistirarak
sakin dibi sarmasin birakmak yok ocakta
üzerine hemen sirkeyi tuzu karabiberi
1 su bardagindan bir parmak eksik sicak suyu ekleyip düdüklünün kapagini kapatalim
normal tencerede pisme süresi 45 dakikayi bulur canlar
düdüklü tavsiyemdir 20 dakika yeterlidir düdüklüde.
pisince yemegimiz ocaktan alip kapagini acmak icin hangi yöntemi kullaniyorsaniz hemen acin
icerde kalan buhar yemeginizi corbaya cevirmemeli
üzerine bol aci biber serpip servise sunmali
Allaha sükrederek sifasina talip olarak
hersey siz annelerin elinde ;)
afiyet olsun dualara talibim
not
lahana yag yönünden fakir bir sebzedir hazminin kolay olmasi icin yagli tüketilmelidir.
ben yukariya bir cay bardagi yazdim ama ben 1,5 cay bardagi kullandim bilginize
Tarif bana ait canlar
