Hatılarsanız geçen sefer nefis bir balık çorbası tarifi ile geleceğim demiştim işte arayı açmadan yazmalı dedim bu lezzeti deneyin tadını çok seveceksiniz inanın.
malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağ (teremyağ kullanıyorum)
- 1 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı su
- 1 havuç soyulmuş küp küp doğranmış (küçük ise 2 adet)
- 1 adet patates soyulmuş küp küp doğranmış
- birkaç dal ince doğranmış maydanoz
- birkaç dal ince doğranmış dere otu
- 1/2 limon suyu
- istenilen miktarda balık eti (ben bir önceki akşamdan kalma ızgara levrek kullandım)
- tuz
- isteğe bağlı karabiber
yapılışı
- tencereye yağ alınıp eritildikten sonra un eklenip bir kaç dakika kavrulur.
- üzerine su, havuç ve patatesler ,tuz ilave edilip pişmeye bırakılır.
- havuç ve patatesler yumuşayınca üzerine ayıklanmış balık, dereotu, maydanoz eklenip bir kaç dakika daha kaynatılır.
- altı kapanan çorbaya yarım limon suyu eklenip servis edilir.
dip not: önceden kalma bir balık kullanmayacaksınız balığınızı haşlayıp süzdükten sonra iyice ayıklayıp kullanabilirsiniz.
Bu tarifi sevgili yer mi diye tereddütle yaptıktan sonra afiyetle yiyen evin küçük beyini de görünce sevinerek blogda da paylaşmalı dedim tarif lezzet dergisi kasım ayından alıntıdır.
malzemeler
köftesi için
- 500 gr. tavuk kıyması
- 2 yemek kaşığı galete unu
- bir kaç dal ince doğranmış maydanoz
- 1 diş sarımsak
- tuz
- karabiber
- kırmızı pul biber
- kimyon
diğer gerekli malzemeler
- 1 kuru soğan
- 6 su bardağı su
- 1/2 su bardağı arpa şehriye
- 500 gr. ıspanak
- 1 adet kırmızı biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
yapılışı
- köfte malzemeleri derin bir kap içinde iyice yoğurulur.
- kıymadan parçalar kopartıp yuvarlak köfteler hazırlanır.
- soğan yemeklik doğranıp zeytinyağda kavrulur su eklenip kaynamaya bırakılır.
- köfteler, doğranan kırmızı biberler,ve arpa şehriye ilave ediliir.
- şehriyeler yumuşayınca yıkanıp doğranmış ıspanaklar eklenip 6-7 dakika daha pişirilir.
- tuz ve karabiber eklenip servis edilir.
ınstagram: aylinden

