![]() |
TRUFFLE(CHOCOLATE TRUFFLES) |
Herkese şimdiden mutlu bayramlar,iyi tatiller.
Umarım hepimiz için en güzel bayramlardan biri olur bu bayram.Her ne kadar eski bayramların tadı artık yok deyip klişe bir laf edecek olsam da,kesinlikle öyle.Artık çoğumuz için bayram sadece tatilden ibaret galiba,yine de eskisi kadar olmasa da layıkıyla yaşamaya çalışanlar var biliyorum.
Neyse efendim bu bayram da tatlı yiyelim tatlı konuşalım diye taslakta güncellenmeyi bekleyen eski bir tarifimi getirdim sizlere.Çok eskiden yabancı bir siteden almıştım,ama o zaman blog yazmadığım için not etmeyi de unutmuşum,bu nedenle kaynak gösteremiyorum.
Hakiki truffle tarifidir,yoğun çikolata seviyorsanız mutlaka deneyin derim.
Aşağıda bayram da yapabileceğiniz nefis önerilerim var,göz atmayı unutmayın !
Tekrar mutlu bayramlar,bayramdan sonra görüşmek üzere...
MALZEMELER
400 gr iyi kalite bitter çikolata
200 ml krema
2 tatlı kaşığı dolu dolu tereyağ
süslemek için:
toz antep fıstığı
fındık kırıkları
hindistan cevizi
kakao
renkli pasta süsü
kakaolu pasta süsü
v.s
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kremayı ısıtalım,kaynamaya başlayınca altını kapatıp parçalara böldüğümüz bitter çikolataları ısınan kremaya atalım ve hızlıca karıştıralım,pürüzsüz olana kadar karıştırmaya devam edelim.Ardından oda sıcaklığındaki tereyağını ufak parçalara bölüp,onu da çikolatanın içine atalım.Homojen bir karışım elde edene kadar tekrar karıştıralım ve kapaklı bir kaba aktarıp buzdolabına kaldıralım.En az bir gece bekletelim.
Ertesi gün öncelikle truffle'u servis edeceğimiz tabağı boş olarak buz dolabına koyalım,ardından akşamdan hazırladığımız çikolatanın yarısını buzdolabından çıkaralım (bunun nedeni,çok çabuk eridiğinden şekil vermek zor oluyor,yarısını yapana kadar diğer yarısı eridiği için,ilk yarısını çıkarıp başlamak en güzeli).
1 tatlı kaşığı kadar elimize alıp yuvarlayalım ve dilediğimiz malzemeye bulayıp her yaptığımız truffle'u bekletmeden buzdolabında ki servis kabına alalım.
Yalnız çikolataları hazırlarken seri davranmalıyız,çok çabuk eriyor,şekil vermekte zorlanabilirsiniz.
Buzdolabında saklayıp,soğuk olarak servis edelim.
Not: İyi kalite çikolata ve krema kullanmanız çok önemli,lezzeti kaliteli malzemeyle birebir orantılıdır.
Not: Sadece yiyeceğiniz kadarını buzdolaptan çıkarıp,mutlaka buzdolabında muhafaza edin.
AFİYET,ŞEKER OLSUN...
.....................................................
BAYRAM İÇİN ÖNERİLERİM
Tüm şerbetli tatlı tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Tüm sütlü tatlı tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Tüm börek tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Tüm dolma ve sarma tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Tüm et yemekleri tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Tüm kahvaltılık tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Tüm salata ve meze tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Tüm pilav tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Tüm çorba tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Bayram sofranız için BURADAN faydalanabilirsiniz.
Herkese tekrar iyi bayramlar...