es selamü aleyküm dostlar .
bozulan bilgisayarim sizlerden uzaklastirdi beni dün geceden beri .esim ögleden sonra biraz onarmaya calisti ama tam düzelme saglanamadi sonumuzu bilmiyorum Allah kerim diyelim bu sebebten hemen tarife geceyim ekran donarsa hersey yarim kalacak :(
adi yok yine pohacamizin kafama göre birseyler karistirinca cikan lezzeti paylasacagim yine .
ilham geldi :D
malzeme
hamuru icin
450 ml ilik su
300 ml siviyag
1 yumurta
1 küp maya ( 42 gr )
1 yemek kasigi bal
2 yemek kasigi sirke
1 cay kasigi karbonat
2 kahve kasigi tuz
1 kg un
ic malzemesi
3 adet pirasa
250 gr beyaz peynir
2 yumurta beyazi ( sarilarini üzerine kullanacagiz )
2 yemek kasigi sivi yag tuz karabiber 1 cay kasigi nane
resimde görülen isleme gecmeden evvel hamuru hazirlayalim normal mayali hamuru hazirlayacagiz
kabiniza önce suyu siviyagi mayayi ve bali koyup mayayi eritin .
üzerine unu tuz karbonat sirke koyup unu ekleyerek kulak memesi yumsakliginda yogurun icimizi hazirlayincaya dek bir kenarda bekletin hamurumuz beklerken pirasalari temizleyip ince dograyin bir tavaya siviyagi koyup bir iki dakika pirasalari soteleyin
iliyinca üzerine peyniri ufalayip yumurta beyazlarini ekleyip karistirin tuz ve karabiber ile tadlandirin
hamurumuzdan 20 tane beze cikiyor
un kullanmadan bezemizi tezgah üzerinde yemek tabagi büyüklügünde merdane ile aciyoruz
yukaridan üc parmak birakarak hamura resimde görüldügü gib 6 adet cizik atiyoruz
hazirladigimiz haricmizdan bir yemek kasigi dolusu hamurumuzun alt kismina seriyoruz
pirasali tarafindan baslayarak uzun role yapiyoruz uc kismi altta kalsin ki acilip görüntüsü bozulmasin
yagli kagit serilmis tepsiye diziyoruz
simdi geldik benceli püf noktasina patenti bana ait :) bu islemin
yagli kagidin ucundan tutup kaldiriyoruz hafifce bir cay bardagindan biraz eksik soguk su koyuyoruz
kagidi kenarlarindan kaldirarak suyun her yere ulasmasini sagliyoruz
yumurta sarisina biraz siviyag damlatip karistiralim firca yardimi ile hamurlarimiza sürelim dilerseniz susam cörek otu serpebilirsiniz
isitlimis 200 derece firinda kizarincaya kadar pisirelim
bu pohacaya istediginiz ic malzemyei kullnabilirsiniz kiymalisindan patateslisine kadar
dikkat edin pohacalarin altlari cig kalmamali . su tamammen bitip altlari kizarmali
Tarif bana ait dostlar
afiyet olsun









