es selamü aleyküm dostlar hayirli aksamlar ola
günü verimsiz gecirmemek adina birseyler yaptim .
ceyizime alinan firinin icinden cikan bir kitapcikdan bir tarif var sizlere .
yani 26 sene öncesine dayanan bir tarif krem karamel .
gercegi söylemeliyim , krem karamel ile aram fazla iyi degildir.. ama ne hikmetse ,esim cok sever .
tezat olmali ya denge kurulmali ya :) cok uzun zamandir yapmadim bu sebeble de blogum da da yok. eminim ki tutkunu coktur .cünki cok restorant da menülerde bulunur hep vardir
hadi benim blogumda da bulunsun ozaman .
gerekli malzeme ile 8 kücük kase cikiyor
1 litre süt
8 yumurta sarisi
200 gr toz seker
1 pk vanilya sekeri
karameli icin
100 gr toz seker
4 -5 yemek kasigi dolusu su
isittiginiz 160 derece firinda yaklasik 45 dakika pisirin
pisen tatlimizi disarida biraz soguttuktan sonra buzdolabina koyalim 4 saat sonra kalibin kenarlarini bicakla siyirarak bir tabaga ters cevirelim .(dikkat edin karemel sivi oldugu icin dökülebilir )
günü verimsiz gecirmemek adina birseyler yaptim .
ceyizime alinan firinin icinden cikan bir kitapcikdan bir tarif var sizlere .
yani 26 sene öncesine dayanan bir tarif krem karamel .
gercegi söylemeliyim , krem karamel ile aram fazla iyi degildir.. ama ne hikmetse ,esim cok sever .
tezat olmali ya denge kurulmali ya :) cok uzun zamandir yapmadim bu sebeble de blogum da da yok. eminim ki tutkunu coktur .cünki cok restorant da menülerde bulunur hep vardir
hadi benim blogumda da bulunsun ozaman .
gerekli malzeme ile 8 kücük kase cikiyor
1 litre süt
8 yumurta sarisi
200 gr toz seker
1 pk vanilya sekeri
karameli icin
100 gr toz seker
4 -5 yemek kasigi dolusu su
öncelikle karemelimizi yaparak baslayalim
temiz mümkünse teflon bir tavaya toz sekeri koyup ocakta erimeye birakalim
karistirmayalimki topaklanmasin
kaliplarimizi parmagimizi siviyaga batirip cok hafif olmak kaydi ile yaglayalim
altin rengine dönen sekerimize suyu ekleyip karistiralim dikkat edin yanmayin sicrayabilir
sivi hale dönünce ocaktan alalim sekeri cok yakmayin yoksa aci olur
karemelimizden kaplara kasik yardimi ile paylastiralim
yumurta sarilarin ve sütümüzden aldigimiz bir bardak süt ile cirpalim
sütü tencereye koyup kaynatalim kaynayinca sekeri ilave edip karistirarak eritelim ayni esnada vanilyayida ekleyin cirptiginiz yumurtalari yavasca ilave edip karistirin
kaselerimize paylasitirin
bir derin tepsiye kaseleri koyup kaynattiginiz su ile tepsiyi yarisina kadar doldurun
isittiginiz 160 derece firinda yaklasik 45 dakika pisirin
pisen tatlimizi disarida biraz soguttuktan sonra buzdolabina koyalim 4 saat sonra kalibin kenarlarini bicakla siyirarak bir tabaga ters cevirelim .(dikkat edin karemel sivi oldugu icin dökülebilir )
servise sunabilirsiniz
afiyet olsun dualara talibim dostlar










